Bourges II Jonge Duiven

Nationaal

  • REDZOVIC EMIN
  • 28 Jul 2022 00:00
  • 30 Jul 2022 00:00
  • Jonge Duiven

Redzovic Emin - Bonheiden: 1e Nationaal Bourges 23.847 jonge duiven

 

Bonheiden: We dienden ons beste Duits boven te halen om met Redzovic Emin een gesprek te hebben. “Ik ben een in Duitsland geboren Serviër, maar de liefde voor mijn Belgische Bea bracht me hier. Ondertussen zijn er vele jaren gepasseerd en ben ik een gepensioneerde vrachtwagen chauffeur. De duivensport is mijn hobby en daar heb ik heel veel te danken aan Chris Cleirbaut. Mijn hok is zelfs een oud hok van Chris en mijn duiven komen ook allemaal van hem. Het mooie aan dit Bourges verhaal is dat Chris de 2e nationaal klokt. De leerling klopt de meester … hoe mooi kan de duivensport wel niet zijn.” 

Na haar exploot op Bourges werd de winnende duivin prompt tot “Bea” gedoopt. “Bea” is een stevige duivin en ziet er jonger uit dan ze werkelijk is. Persoonlijk dacht ik dat ze een jong van de 3e ronde was maar blijkbaar sloeg ik de bal totaal verkeerd. Heb ik me laten verleiden door het feit dat “Bea” al 4 pennen geruid had? “Ik verduister mijn jongen niet echt” vertelt Emin “ik zeg altijd mijn jongen zitten half verduisterd. Er hangt wel een gordijn voor de vensters maar langs de zijkanten komt er nog veel te veel licht door. Gevolg, sommige jongen zoals “Bea” ruien gewoon op hun normale tempo door.”

We kunnen gerust stellen dat de overwinning van “Bea” geen toevalstreffer was, want voorheen won ze al 1e Melun 390d. – 47e Melun 926d. en de week voor Bourges won ze de 7e Prov. Fay-en-Loges van 5.959d. . Geen wonder dat “Bea” bovenaan de poulebrief stond. Bourges nationaal winnen met uw 1e getekende jonge duif…klasse Emin

Op de vraag of “Bea” gemotiveerd was, kon Emin niet onmiddellijk antwoorden. “Ik weet dat ze verliefd is maar blijkbaar moet er toch wat nijdigheid in het spel zijn want de laatste weken loopt ze er wat ongerust bij. 
Qua verzorging voeder ik de mengelingen van Versele-Laga en zweer ik bij dagelijks look in de drinkpot. Volgens sommigen voeder ik veel te veel en veel te zwaar maar daar trek ik me niets van aan. Toen ik ging werken had ik ook graag goede kost, anders houdt niemand het uit. Hetzelfde bij de duiven. Op medisch gebied heb ik nog niets moeten geven. Zolang alles perfect verloopt blijft de medicijnenkast dicht.
Ik ben gekend als iemand die ver en veel met zijn jonge duiven rijdt. Dat veel rijden doe ik nog maar gezien de hoge brandstofprijzen is dat ver rijden wel veel dichter geworden. Ik heb een 24-tal kweekkoppels zitten en daaruit worden een goede 70-tal jongen gekweekt. Momenteel zitten er nog 33. Ook hier veel verliezen te noteren. 

De toekomst van “Bea” zal waarschijnlijk op het kweekhok verder afspelen. Ze is een volle zus van mijn 1e provinciaal Fay-Aux-Loges van vorig jaar, dus winnen zit blijkbaar wel in de familie. 

Emin proficiat van het hele Herbots team en nog heel veel succes gewenst

 

B22-613462
1e Nationaal Bourges 23.847 jonge duiven

Afstand: 471km
Snelheid: 1331.80 m/m

Stefan Mertens