Souillac Oude duiven

  • PLATTEEUW D & D
  • 22 Jul 2019 00:00
  • 29 Jul 2019 07:00
  • Oude duiven

PLATTEEUW DANIEL & DIDIER - ZILLEBEKE: 1e NATIONAAL SOUILLAC 3.739 oude - snelste van 7.795d.

De tandem Platteeuw bestaat uit vader en Daniël en zoon Didier. Vroeger speelde vader Daniël samen met zijn schoonvader onder de naam Comyn-Platteeuw. In het jaar 1989 begon vader Daniël als verzorger op het hok Michel Steverlynck, gewezen KBDB-mandataris & tevens nazaat van de Picanol-familie. Een familie dat in en buiten Ieper veel bekendheid heeft verworven en groot geworden is met het vervaardigen van weefgetouwen. Michel Steverlynck, ook wel mijnheer Michel genaamd, was de man die de hobby van zijn vader wijlen Bernard Steverlynck uit eerbetoon had voortgezet. In 2004 besliste mijnheer Michel om de duivensport vaarwel te zeggen. Daniël slaagde er in om na overleg met de familie Steverlynck toch de duivensport niet volledig vaarwel te zeggen. Zo werd besloten om op de hokken van mijnheer Michel verder te spelen, dan wel onder de naam “Daniël en Didier Platteeuw”. Een beslissing waar noch de familie Platteeuw, noch mijnheer Michel spijt van heeft. Want wat is er mooier dan twee families die verbroederen door de duivensport?

Zoon Didier is werkzaam bij Picanol, en werkt in ploegen bij de weefgetouwenfabrikant. Vader en zoon vullen elkaar zeer goed aan. Didier heeft enorm veel te danken aan zijn vader. Zonder vader Daniël zou het immers moeilijk zijn om op zo’n hoog niveau de duivensport te beoefenen. In 2006 mocht Didier dit ondervinden, zijn vader werd toen getroffen door een longtumor. Didier stond er toen helemaal alleen maar slaagde er toch in de 1e Internationaal Dax te winnen. Een overwinning opgedragen aan zijn vader. Ondertussen gaat gelukkig alles weer beter met papa.

“BERNARD”
De nationale winnaar kreeg de naam “Bernard” mee. “Bernard” (B17-3042146) is een kleine maar perfect gebouwde duif. Opvallend is zijn zeer sterk gepigmenteerd oog. Een oog dat iedereen zeer graag ziet. Qua prestaties scoorde hij al verschillende prijzen per 10-tal en op 22/06 won hij lokaal de 2e prijs vanuit Argenton.
Op de vraag of “Bernard” speciaal gemotiveerd was, kon Didier niet onmiddellijk antwoorden… of toch… het was namelijk de eerste maal dat de duivin bij inkorven getoond werd en misschien ligt daar wel de super motivatie om Souillac naar zijn hand te zetten.

SYSTEEM
Hij maakt deel uit van een team van 52 weduwnaars (oude en jaarse) welke op de zeer mooie en degelijke hokinstallatie huizen. In januari mochten ze een koppel jongen kweken en voor de start van het seizoen volgde nog een 2e vijf-daagse broed terwijl ze opgeleerd werden.
Qua voeder worden de voeders van Beyers gevoederd. Eiwitarm (Vandenabeele) in het begin van de week en opvoederen met sportmengeling + snoep + pinda’s en Energy-Corn.
Medisch wordt er tegen tricho om de 4 weken gedurende 3 dagen behandeld en tegen de kop werd er enkel eind Mei gedurende 5 dagen gekuurd. De vliegers worden wel gedruppeld met Neobacetracine en bij twijfel wordt dierenarts Pascal Lanneau gecontacteerd.

Ten huize Platteeuw zit het vluchtseizoen er op … de selectie kan gebeuren maar eerst die nationale zege vieren !

"BERNARD" BE3042146-17 
1e NATIONAAL SOUILLAC 3.739 OUDE - SNELSTE VAN  7.795d

Afstand: 669km
Snelheid: 1391.60 m/m