Meer nieuws

Familie Tunduc: 1 Internationaal Vierzon

25 May 2023

"De Barcelona Winners Club" vertegenwoordigt zonder twijfel een echte uitdaging voor de Roemenen om een grote droom na te streven, namelijk de hele wereld veroveren door de Internationale vlucht vanuit Barcelona te winnen.

Als in het verleden iets onmogelijk leek, kunnen kwekers in Roemenië vandaag hun potentieel testen juist uit de kweek van wijlen Raymund Hermes, een kweek met een rijke duivengeschiedenis en een ongeëvenaard palmares.

Sorin Zamfir, de coördinator van dit project legde samen met Jean Cure-Francois de basis van een samenwerking en begon zo de weg te "effenen" naar de internationale vluchten waar de duiven van de 16 teams uit Roemenië zij aan zij strijden met de grootsten in Europa.

De droom was in eerste instantie een stille droom, na het voorbije weekend deed de moed me het wantrouwen vergeten toen de duif van de familie Tunduc erin slaagde de Internationale vlucht uit Vierzon te winnen.

Het lijkt erop dat noch de lange afstands duiven van de Duitsers, noch de snelle duiven van de Fransen zo goed waren als de doffer van de familie Tunduc die zich wist op te dringen voor de 2316 deelnemende duiven. De winnaar moest een afstand van 450 km afleggen en noteerde een snelheid van 1094 m/min met stevige tegenwind langs de volledige aanvliegroute van de duiven.

Het is een bijzonder gevoel om allereerst te strijden tegen degenen die we allemaal in boeken hebben bekeken en van wie ik de duivenliefhebberij heb geleerd. Het is ook een uniek gevoel om degenen te verslaan die ik als mentoren beschouw en van wie ik veel heb geleerd, namelijk de familie Kipp. Ik ben blij dat we daar een goed figuur slaan, al valt het niet mee gezien de hardheid van de vluchten en vooral de kwaliteit van de duiven, maar ik hoop oprecht dat ik op een dag zal meetellen op Barcelona'', vertelde Marius Tunduc ons.

Wat de afstamming van de doffer betreft, hij is een afstammeling van de duiven die in Roemenië bevestigden, eens te meer bewijzend dat als de kwaliteit en vooral het competitieve niveau van het binnenlandse kampioenschap nog noodzakelijk was.

Zijn vader is een reproductie van "Generalul", de winnaar van de 3e plaats General County in 2013, een originele duif van Olteanu Cosmin gecombineerd met "Ebbena", de dochter van de reeds beroemde "Linus" van Falco Ebben.

Van moederskant is ze de zus van de County Champion in de Gold Fund Category in 2020, respectievelijk de County Vice-Champion van de As National Category. En aangezien niets toevallig is in het leven, is het de afstamming van de duiven van de mentoren van de Familie Tunduc gecombineerd met de duiven van Frans Labeeuw en van projectcoördinator Sorin Zamfir.

Na dit klinkende succes wordt de droom van de race in Barcelona sterker en lijkt het scenario om andere internationale vluchten op de heuvels van Althornbach te winnen steeds realistischer.