Meer nieuws

TOTAALAANBOD OP FUGARE 2020

17 Jan 2020

TOTAALAANBOD OP FUGARE 2020

10de EDITIE

FUGARE 2020 viert haar 10de uitgave en mag op deze jubileumeditie ruim 100 exposanten en aanbieders uit meer dan 15 landen verwelkomen. Na 10 jaar is FUGARE uitgegroeid tot hét internationale duiventreffen van het jaar.  Noteer alvast de datum in je agenda: 8 & 9 februari 2019 in Kortrijk Xpo.

TOTAAL PRODUCTOVERZICHT

FUGARE verzamelt opnieuw alle leveranciers en takken van de duivensport. Fabrikanten van voeder en duivensupplementen presenteren er hun laatste ontwikkelingen en voedermixen, waaronder firma’s als Vanrobaeys, Herbots, Beyers maar ook Giantel, waarbij DR Stijn Rans winnaar werd van de prestigieuze duivenwedvlucht Barcelona tegen 16.051 duiven in 2019.  

Hokken en volière bouwers zoals Demster en MPS Aluminium tonen er dan weer hun recentste creaties.  Informatie en medische advies kan vervolgens ingenomen worden bij diverse veeartsen zoals BIFS, Belgica Deweerdt, Carrefour du Pigeon, …  die hun eigen stand op de beurs hebben. Ook leveranciers van Duivenringen en de nieuwste GPS Tracking systemen o vind je op de FUGARE. Dit alles aangevuld met bagagedragers en aanhangers, jonge duivenrennen, bakken, transportbanden, weduwnaarshokken, verwarmingssystemen, drinksystemen en duivenfotografie.

TOPDUIVEN

Uiteraard kunnen en mogen duiven niet ontbreken. De beurs verzamelt opnieuw een aantal topliefhebbers en kweekcentra waaronder nationale vaandeldragers als Annemie Vanhee, Marc Polin, Emiel Denys, Gino Clique Racing Pigeons en Joël Verschoot Pigeons, die vorig jaar de duivenwereld met verstomming sloeg met de verkoop van wonderduif “Armando” die nu wereldwijde faam geniet. Maar ook liefhebbers uit Nederland en andere landen zijn van de partij met hun duiven, zoals Jaap van Alphen, Pigeon World, enz. … Het volledige overzicht vind je op www.fugare.be .

Daarnaast presenteert FUGARE ook meer dan 10 one-loft-races die het internationale karakter kleuren met prijsuitreikingen van wedstrijden van over de hele wereld: zoals Thailand, Polen, Zimbabwé, Bulgarije, Spanje, Portugal, Roemenië , Tenerife en Portugal!

RANDACTIVITEITEN

Infosessies

Duivensport is een sport in beweging! Om de bezoekers de meest recente informatie omtrent hun sport mee te geven houden dierenartsen diverse infosessies. Zo geeft Dr. Pascal Laneau een voordracht over de “Nieuwe trends in de duivengeneeskunde”,  en zal Dr. Emanuel Leyssens een voordracht over “Doping en recuperatie” Deze laatste sessie is exclusief in het Frans en o.a. gericht op de liefhebbers uit Frankrijk die de laatste jaren tal van nieuwe richtlijnen doorkregen hebben, maar ook nationale liefhebbers kunnen er iets van opsteken.

Geschiedenis van de Belgische duivensport

Duivensporthistoricus Tom Aerts verzorgt op FUGARE opnieuw een mooie en uitgebreide tentoonstelling onder de noemer  “Geschiedenis van de Belgische duivensport”. Heeft u altijd al weten waar, wanneer en hoe de moderne duivensport is ontstaan, hoe de eerste constateurs er hebben uitgezien, of constateerpotjes altijd uit 2 delen hebben bestaan, hoe het vervoer en lossingen gebeurden in het begin van vorige eeuw, hoe duiven werden geïdentificeerd in 1900,…? Dan moet u deze tentoonstelling zeker even meepikken. Heeft u trouwens nog een gebruiksvoorwerp waarvan u niet weet hoe en of het nog werk? Breng het dan zeker mee, u kan op FUGARE de ware toedracht van het item ontdekken.

Daarnaast zijn ook de Vlaamse jeugdclubs present, is er opnieuw een BCK duivenkeuring, kan je terecht bij de stand van de Belgische KBDB en zullen tal van voorzitters uit diverse landen present zijn!

FUGARE verzekert u duidelijk een dag-vullend programma! Afspraak op zaterdag 8 en zondag 9 februari 2020 in hal 6 van Kortrijk Xpo (B). Meer info op www.fugare.be 

Praktische info:

Dagen en openingsuren

Zaterdag 8 februari 2020 van 9u00 tot 18u00

Zondag 9 februari 2020 van 9u00 tot 15u00

Kortrijk Xpo, Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk (België)

Hal 6

Toegangsprijs 

10,00 EUR per persoon.

Vrouwen en kinderen < 12 jaar gratis