Meer nieuws

Team Hooymans WVL (Desselgem) 1ste Nationaal Chateauroux 2.331 oude

09 Sep 2023

Als afsluiter van de nationale vluchten van het seizoen 2023 kregen de duiven een harde noot om te kraken, de warmte was terug in Europa waardoor de duiven toch geen makkelijke opdracht kregen vanuit Chateauroux. De snelheid lag hoger dan verwacht, dus toch een teken dat de duiven in optimale omstandigheden werden verzorgd. Nu was het op het einde van het seizoen niet makkelijk om met oude duiven nog steeds de schwung erin te houden maar de winnaar hier is Team Hooymans WVL uit Desselgem. Voor de nieuwe verzorger Kristof Verstraete een fantastische afsluiter en opsteker in de korte periode dat hij hier verzorger is. De duiven waren de laatste weken ijzersterk bezig met 3 provinciale zeges op rij waardoor de verwachtingen er toch wel waren. Ze wonnen eerst 1ste Provinciaal Argenton, 1ste Provinciaal Montoire en dan terug 1ste Provinciaal Argenton. 
Om een nationale zege binnen te halen weet je natuurlijk dat alles moet mee zitten maar de duiven hebben in het algemeen een top prestatie geleverd op deze vlucht voor dit superhok. 

Op Chateauroux werd in totaal 10 x TOP 100 Nationaal gewonnen en natuurlijk als winnares de prachtige dochter van superkweker “New Harry” die nu op de hokken van Kerkdriel een plaatsje zal krijgen. 

Chateauroux Nationaal 2.331 oude : 1,37,41,… 
Chateauroux Nationaal 13.852 jonge : 7,17,30,34,55,56,79,113,202,328,331,373,374,407,497,… 

Nog steeds op weduwschap

De vliegduiven worden nog steeds op weduwschap gespeeld en hier passen ze het systeem van totaal weduwschap toe. De duiven worden in de winterperiode niet gekoppeld en werden in het voorjaar verduisterd zodat de forme een beetje werd uitgesteld. Vanaf de langste dag tot Chateauroux werden ze dan ook bijgelicht om ze in de pluimen te houden. 

Nu dat deze vlucht erop zit worden ze gekoppeld en mogen ze 6-7 dagen broeden alvorens ze rustig de rui in kunnen. 

De duivinnen zitten overdag altijd in de volières voor de vlieghokken, aan de voorzijde hiervan is windbreekgaas voorzien zodat ze niet in de toch zitten. Enkel bij zeer warm weer worden er panelen weggehaald zodat er meer zuurstof aan de duiven kan omdat het anders te zwoel wordt in deze volières. 

Op gebied van training doen ze dit nog steeds één uur per dag en houden dit makkelijk vol, ze kennen dit systeem door en door. We laten de duiven niet verplicht trainen dus zeker de eerste dagen na een makkelijke vlucht gaat ze het uur niet volmaken. Er wordt niet extra met de duiven gereden ( toch niet met oude en jaarse ) omdat men anders de duivinnen te paarlustig maakt. 

Bij de inkorving komen de duiven heel kort samen omdat dit makkelijker is om de duiven af te pakken en klaar. Na de vlucht mogen ze dan tot ’s avonds bij elkaar blijven. 

Op gebied van voeding geloven ze hier rotsvast in de Beyers mengelingen en wordt er Sport Galaxy en Super Energy gevoederd gedurende het hele vliegseizoen. 

Voor het medisch verhaal kunnen ze heel kort zijn, Kristof werkt heel graag op natuurlijke wijze zonder veel medicatie. Hij zit nog maar enkele jaren in de duivensport maar veel kuren is voor hem uit den boze. Voor tricho werkt hij wekelijks met de gele druppels die 1x per week over het voer gaan en klaar, de duiven hebben hierdoor weinig last van tricho en dit zonder medicatie. Als er voor de luchtwegen iets wordt gedaan zal dit altijd in overleg zijn met de dierenarts. 

NL 22-8559391 Duivin  
1ste Nationaal Chateauroux 2.331 oude

Aankomst : 13:06:35
Afstand : 468,396 km
Gem.Snelheid : 1527,79 m/min