Meer nieuws

Spileers Mario - Ronse: 1e Nationaal Aurillac 3.004 jaarse

09 Aug 2020

Afstand: 655km
Snelheid: 1072,01 m/m

Ronse: Zelden zo’n geëmotioneerde nationale winnaar als Mario Spileers gezien. De gevoelens waarmee Mario deze overwinning ervaart toont perfect hoe intens Mario de duivensport beleeft en hoeveel “respect” hij heeft voor zijn gevleugelde vrienden. Een super gelukkige mens dankzij de prestatie van zijn “De Wout” welke de 3.004 jaarse Aurillac vliegers het nakijken gaf. 
We moeten het zeggen zoals het is…Aurillac was niet voor “pannekoeken” en enkel en alleen de allersterksten konden in zulke zware weersomstandigheden in de kop van de uitslag vliegen. 
“De Wout” een mooie blauwe duiver welke normaal gezien nooit speciaal in het oog schietende gedragingen vertoont liet zich de week voor de inkorving meer dan opvallen. Zo was hij na de training constant aan het ronken en zat hij achter de andere hokgenoten aan terwijl hij dat anders nooit deed en bij het binnen komen was hij steeds de laatste terwijl hij anders nooit de laatste binnenkomer was. 
Mario “deze gedragingen waren mij opgevallen maar ik dacht… misschien is zijn gehechtheid naar zijn woonbak over en is zijn conditie nu in dalende lijn, maar achteraf gezien bleek dit niet zo te zijn en toonde “De Wout” volop dat hij in top conditie verkeerde. Gelukkig korfde ik hem toch als 1e getekende in en dit omdat hij op Limoges ook al mooi scoorde.
Nog een detail dat misschien de motivatie extra kittelde… normaal gezien krijgen ze bij de inkorving enkel hun nestschotel maar nu hebben ze gedurende 3u hun duivin mogen knuffelen. ”

Ne dikke merci aan Yvan Eeckhout

Mario vertelt verder “Ik heb heel veel te danken aan Yvan Eeckhout. Yvan woont wat verder en bijna dagelijks hebben we contact. We leren samen onze duiven, bespreken samen onze “strategieën” en we genieten van elkaars prestaties . Mijn kolonie is voor 85% opgebouwd met duiven van Yvan. De andere 15% komen van  Luc Vandendriessche (Zingem), Paul Benois (Mostier - origine De Smeyter-Restiaen) en Roger Baele (Zwalm).
Het seizoen werd gestart met een team van 30 weduwnaars welke op klassiek weduwschap gespeeld worden. Het spel met de weduwnaars is hier het hoofddoel want de jonge duiven worden in hun geboortejaar enkel opgeleerd. Als jaarduif moeten ze 3 fondvluchten afwerken waarop dan ook de selectie gebeurt. Soms moet een mens wat geluk hebben…normaal gezien stond Souillac op de kalender maar omdat ik de indruk had dat ze nog niet voldoende gerecupereerd waren heb ik ze voor Aurillac gereserveerd. 
De man in de witte kiel gaat van mij niet rijk worden. Voor het seizoen worden ze tricho vrij gezet en na 4 snelheidsvluchten kregen ze een tricho pil door de keel geduwd. Tegen ornithose werd er eveneens in het begin van het seizoen behandeld met Soludox. 
Voederen gebeurt zoals op vele plaatsen. Bij thuiskomst een mix van rui-en kweekmengeling, dan overschakelen naar een eiwitarme mengeling om dan de naar de inkorfdatum te verzwaren en de laatste 2 dagen zelfs 100% energiemengeling te voederen. 

Algemeen top op Aurillac

“Of ik hem zien arriveren heb… in feite niet echt. Ik was juist binnen om iets te gaan drinken en toen ik terug buiten kwam zag ik hem op de valplank vallen. Dus de “kick” om een nationale winnaar zien thuis te komen heb ik wel gehad.

Ik had voor deze vlucht 9 jaarse en 4 oude duiven mee. Mijn 9 jaarse wonnen: 1-12-94-145-168 en 555 prijs nationaal. Bij de oude begin ik met plaats 123e 

Mario… nogmaals proficiat van het gehele Herbots team ! 

BE19-4029481 : 1e Nationaal Aurillac 3.004d.

Afstamming

Afstamming moeder en grootouders langs vaderszijde

Hokken

Stefan Mertens