Meer nieuws

Ruim 170 exposanten uit meer dan 20 landen tijdens Voorjaarsbeurs in Expo Houten-NL op 4 & 5 maart aanstaande!

28 Feb 2023

Het startschot van het nieuwe vliegseizoen wordt al jaren lang in Expo Houten gevierd en daar wil iedere liefhebber graag bijzijn. Met vele duizenden komen de bezoekers dan ook uit heel Europa naar Expo Houten afgezakt. Met een centrale ligging vlak onder Utrecht hebben vele Belgische liefhebbers ook de weg naar de Voorjaarsbeurs gevonden, het is immers maar een uurtje rijden vanaf de Antwerpse Ringweg.

Het is nu zaak de laatste voorbereidingen te treffen op en rond het hok, want over enkele weken worden de oude duiven alweer opgeleerd. Veel liefhebbers gebruiken deze tijd om een beslissing te nemen over voedingsschema’s, gebruik van bijproducten tijdens het seizoen en tal van andere zaken. Waar kan dat beter dan tijdens de Voorjaarsbeurs? Daar zijn immers alle voorname producten op duivensport gebied onder één dak te vinden, én u krijgt er voorlichting van de specialisten bij! Met exposanten uit meer dan 20 landen (!!!) die de laatste ontwikkelingen op duivensportgebied tonen is een bezoek aan Houten beslist de moeite waard. Zo zijn er veel One Loft Races wat toch een steeds prominentere rol begint te spelen binnen onze sport. Ook uit het buitenland nieuwe producten zoals een farmaceutisch bedrijf uit Spanje én een uit Polen, beide opzoek naar wederverkopers van hun producten. Op technisch gebied zijn er weer tal noviteiten bij de fabrikanten van elektronische systemen. Maar sta ook eens stil bij kleine nieuwkomers zoals De Cubber met zijn automatische voerbakken of bij Avirings Derby uit Slovenië die ringen op de markt brengt om duiven te volgen. Te veel om op te noemen dus!

Als bezoeker loop je zeker ook even langs de allerbeste duiven die in speciale kooien met hun prestaties zelfstandig staan tentoon gesteld. In samenwerking met de eigenaren van Compuclub is er een Wall of Fame in een schitterende ambiance tot standgekomen. Dit is een niet te missen gelegenheid om met de liefhebbers van die duiven in contact te komen die voldoen aan zeer strenge eisen voor deelname aan de Olympiade!

De sfeermakers op de beurs zijn natuurlijk de honderden jonge duiven die op de vele kleine standen in hal 4 te koop aangeboden worden. Van sprint tot marathon duiven, met ouders en stamkaarten van chique komaf of met alleen het eigendomsbewijs. U kunt het in Expo Houten allemaal tegenkomen. Ook in hal 4 een tiental stands met sierduiven, dit is ook een groep met sfeermakers tijdens de beurs waar zelfs van tijd tot tijd een show gedaan wordt met rollerduiven en waar Spaanse kroppers los door de hal vliegen!

Op facebook is een leuke pagina gemaakt met tal van items over de beurs. Vlak voor de beurs komt deze pagina helemaal tot leven. Beslist een aanrader om de facebook pagina Voorjaarsbeurs Houten te bezoeken. Daar zullen de exposanten de komende week veel nieuws posten betreffende hun deelname. Ook foto’s van de jonge duiven die zij kweken of kortingen en acties van het bedrijfsleven en veel meer actueel nieuws! 

Openingstijden 27e editie:

Zaterdag 4 maart van 9.00 – 17.00 uur.

Zondag 5 maart 9.00 – 14.00 uur.

Entree: € 14,00 per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis.

Potentiele bezoekers of degene die op het laatste moment nog een duivenstand willen huren kunnen contact opnemen met Pieter Kos: +31-650.280.525 (GSM-nr) of per e-mail. Het email adres is: [email protected]

Noteer in ieder geval de datum alvast in uw agenda!

Meer informatie vind u op de webiste www.proffsport.nl