Meer nieuws

Pigeon Bids van der Wegen Antoon (†) en Luci sluit af aan 245.450€ voor 113 duiven (2.172€ gemiddeld)

21 Oct 2020

Gisteren keek de hele internationale duivenwereld uit naar de totale verkoop van Antoon (†) en Luci van der Wegen (Steenbergen). Dankzij de professionele zorgen van familie Herbots werd de allerlaatste kans aangeboden om te investeren in dit superieure marathon ras. Hoe hard het ook klinkt, dit was het definitieve einde van het edele fondras van der Wegen , het was de allerlaatste kans en dan nooit meer !
Na vele uren bieden (op sommige duiven werd er zelfs gedurende meer dan 2u geboden) mocht iedereen met grote tevredenheid terug blikken op een unieke verkoop. Zo werden de 113 van der Wegen duiven verkocht voor een totaal bedrag van 245.450€ of 2.172€ gemiddeld.
De duiven werden naar maar liefst 14 verschillende landen verkocht. 

Zoals aangekondigd in de verkoopbrochures stond Luci erop om aan de kopers van de duurste duiven uit ieder verkoopdeel en aan de koper van de meeste duiven uit alle verkoopdelen samen, een waardevolle trofee, welke destijds gewonnen werd door Antoon en Luci en welke voor hen een zeer grote emotionele waarde heeft, te schenken. De trofeeën gaan naar: 

  • Koper van de meeste duiven = Angrybird (USA) 17 duiven.
  • Duurste in deel 1 = Angrybird (USA) €10 000 voor koop 13
  • Duurste in deel 2 = Angrybird (USA) €4 250 voor koop 7
  • Duurste in deel 3 = Ertugrul bey (RO) €9 500 voor koop 6
  • Duurste in deel 4 = Roman Claudiu (RO) €9 000 voor koop 9
  • Duurste in deel 5 = Angrybird (USA) €4 500 voor koop 13
  • Duurste in deel 6 = Doufke89 (NL) €3 500 voor koop 10

En… we waren erbij toen Luci de hand van Jo Herbots vastnam en met een trillende stem zei …“Jo…jij bent de geschikte persoon om de wens van Antoon en mij waar te maken en dat is dat je het van der Wegen ras nog éénmaal wereldwijd verspreid. Wil jij dat doen…”

Wel Antoon en Luci… familie Herbots heeft jullie laatste “duivenwens” met alle respect vervuld.