Meer nieuws

Limburgse Fond en Marathon Club: 10.211 jonge duiven voor Orléans

09 Apr 2024

Nog tot 15 april krijgen Limburgse liefhebbers de kans om lid te worden van de Limburgse Fond & Marathon Club (LFMC). Gemiddeld zijn er 15 procent meer lidkaarten verkocht in de lokalen, terwijl er 18 maatschappijen hun gegevens nog moeten inzenden.

De fusie tussen de Limburgse Fondclub en de Fondmarathon gaat de goede kant op. Bij de Limburgse Fond & Marathon Club zijn intussen 10.211 jonge duiven ingeschreven voor de 57ste provinciale Orléans-vlucht. Het kroonjuweel van de Limburgse duivensport mag meer jonge duiven aan de start verwachten. Alle ingeschreven duiven nemen deel aan de gratis kampioenschappen en komen in aanmerking komen voor de gratis prijzen. Momenteel bedraagt de prijzenpot al ruim 6.000 euro. Voor de eerste 10 duiven geldt bovendien gratis port,” aldus LFMC-voorzitter Jacky Creemers. 
De 10.211 jonge duiven zijn ingeschreven door 448 liefhebbers met een gemiddelde van 23 duiven per liefhebber. 

Fondkaarten

Op dit ogenblik zijn er al 387 lidkaarten van de LFMC aan de man gebracht. Dit aantal zal sowieso nog een flink stuk groter worden aangezien er nog 18 lokalen hun gegevens moeten binnen sturen. Secretaris Jelle Creemers: “Er zijn gemiddeld 15 procent meer lidkaarten verkocht per lokaal. Deze liefhebbers hebben onze boodschap begrepen: ze willen het fondgebeuren nieuw leven inblazen in Limburg. De liefhebbers krijgen tot 15 april de kans om zich een lidkaart aan te schaffen. Even vermelden dat de eerste vlucht die in aanmerking komt voor de kampioenschappen, Gien is op 11 mei.”

 

Overzicht kampioenschappen 2024

Overzicht prijzenkast Orléans 2024