Meer nieuws

Interview duiven Olympiade 2022

02 May 2022

De 37e editie van de Racing Pigeon Olympiade - Het eerste grote wereldevenement na de Covid 19-pandemie

De 37e editie van de Postduif Olympiade zou in januari 2021 plaatsvinden in Roemenië. Niemand had de Covid 19-pandemie en de effecten ervan op ons leven kunnen voorspellen. Daarom zal in de zomer van 2022 voor het eerst de 37e editie van de Postduif Olympiade plaatsvinden. We hebben geprobeerd te achterhalen van de voorzitter van de Nationale Vereniging van Duivenliefhebbers in Roemenië - "COLUMBA", dhr. Marius Tunduc , meer organisatorische details over dit enorme evenement in de duivensport, dat voor het eerst in Roemenië zal plaatsvinden. We bieden je dit geweldige interview voor de eerste keer aan.

Verslaggever: Hallo, meneer de president! Vertel ons waarom een Olympiade in augustus en waarom in 2022?

MT: Helaas waren er in januari 2021 en januari 2022 beperkingen in heel Europa en zelfs meer, wereldwijd. We weten niet wat er in de winter van 2022 zal gebeuren. Duiven ruien in oktober – november en december en we kunnen de onaangename verrassing krijgen dat de Covid 19-pandemie in de winter weer oplaait. Om deze reden hebben we gekozen voor midden augustus 2022. Ook al is het geen perfecte tijd omdat we nog vluchten met jonge duiven hebben is het echter de veiligste periode qua eventuele reisbeperkingen opgelegd door de pandemie.

Verslaggever: Waar vindt de Postduivenolympiade plaats en in welke periode?

MT: De Racing Pigeon Olympiade zal plaatsvinden in Oradea, tussen 12 en 13 augustus 2022. Oradea is een zeer mooie stad in het westelijke deel van Roemenië en ligt op 5 km afstand van de grens met Hongarije. Het is zeer goed bereikbaar met de auto voor duivenliefhebbers uit: Hongarije, Polen, Oekraïne, Slowakije, Tsjechië, Oostenrijk, Kroatië, Slovenië, Servië, Bosnië-Herzegovina, Albanië, Montenegro, Macedonië enz. Voor hen is Oradea eigenlijk een paar uur rijden met de auto en er is ook een snelweg rechtstreeks naar Oradea. Om nog maar te zwijgen van de 15.000 Roemeense duivenmelkers uit het gastland.

Reporter: Wat wordt het programma van het evenement voor het publiek?

MT: De officiële opening van de Postduif Olympiade is op vrijdagochtend 12 augustus. De zomer geeft ons de kans om een ​​uniek openingsmoment te creëren zoals ik denk dat het nog nooit is geweest. Ik nodig alle duivenliefhebbers over de hele wereld uit om aanwezig te zijn bij de opening om de terugkeer naar de normaliteit na de pandemie te markeren.

Op vrijdagavond is er de uitreiking van de Olympische loten 2019-2020 + 2020-2021 en de uitreiking van World Best Pigeon 2019, 2020, 2021. Het wordt een nieuwe innovatie: de uitreiking zal buiten plaatsvinden, in het centrum van Oradea , op het "Unirii-plein", een prachtige plek, omringd door Art Nuveau-gebouwen. Het is dus voor het eerst in de 75-jarige geschiedenis van de Postduif Olympiade dat zo'n zomerprijsuitreiking wordt gehouden, en misschien wel de laatste en daarom is dit een moment dat je niet mag missen. Details zijn te vinden op de website www.olympiad.ro

We zullen een concert geven met een beroemde artiest, zowel in Roemenië als in het buitenland, een speciale veiling, zoals nooit eerder is georganiseerd. We zijn ervan overtuigd dat we meer dan 10.000 mensen zullen hebben op het "Unirii-plein" in Oradea en dat we allemaal een historisch moment zullen maken voor de wereldduivenmelker.

Verslaggever: 10.000 mensen aanwezig bij de olympische uitreiking? Dat zou ongekend zijn. Hoe gaat dat gebeuren?

MT: Allereerst zullen er honderden stoelen zijn. Hiervoor zullen binnenkort tickets te koop zijn op de Racing Pigeon Olympiade website www.olympiad.ro. Voor degenen die geen stoelen willen of niet kopen, kunnen ze op het "Unirii-plein" zitten om de show te bekijken. Bovendien zal er, zoals ik al zei, een concert zijn met zeer beroemde artiesten in Roemenië, waar gewoonlijk 20-30.000 mensen in het openbaar samenkomen. We zullen dit concert in de pers aankondigen en het "Unirii-plein" zal zeker gevuld zijn met het publiek uit Oradea en omgeving. Dit zal onze sport ook op dit gebied meer bekend en gerespecteerd maken. Daarom raad ik aan om kaartjes te kopen met ruimte om drukte te vermijden en goed zicht te hebben, vooral omdat ze vrij goedkoop zullen zijn, ongeveer 20 euro.

Reporter: Kunt u ons het zaterdagprogramma vertellen?

MT: Ja, natuurlijk! De Postduif Olympiade is de hele dag open en op zaterdagochtend worden de volgende concoursen uitgereikt: Het Wereldkampioenschap, het FCI Grand Prix Kampioenschap, etc.

Reporter: Waar wordt de tentoonstelling zelf?

MT: De tentoonstelling (tijdens de Racing Pigeon Olympiade) van duiven zal plaatsvinden in de nieuwe Polyvalente Zaal van Oradea, aan de Traian Blajovici Street. Het is een nieuwbouw, heel mooi, ingehuldigd in april 2022. Hier zullen we de Olympische duiven hebben, een beurs waar bedrijven aanwezig zullen zijn die voedsel, supplementen en medicijnen verkopen, maar ook duiven te koop. Uiteraard zijn deze gegevens ook te vinden op de website: www.olympiad.ro.

Op zaterdagavond vindt het Friendship Banquet plaats. Een afscheidsfeest om het evenement en de duivenmelkers samen te vieren. We hebben ervoor gekozen om de uitreiking apart van het banket te doen, juist omdat er op vrijdagavond zoveel trofeeën te verdelen zijn en zaterdagavond wijden we deze geheel aan een feest zoals in de tijden voor Covid 19. Degenen die aanwezig zullen zijn niet spijt van. Ze zullen Roemeense folklore en tradities zien, maar ze zullen ook internationale muziek van over de hele wereld hebben.

Reporter: Tot slot, zouden we graag willen weten wanneer de duiven naar de tentoonstelling worden gebracht?

MT: De duiven worden woensdagmiddag 10 augustus binnengebracht. Alleen de duiven die aanwezig zijn op de Postduif Olympiade verschijnen in de Olympiade uitslagencatalogus. Donderdag wordt de catalogus gedrukt. Tot nu toe hebben we 22 landen die met duiven aanwezig zullen zijn en anderen die om verschillende redenen geen duiven zullen brengen maar hun delegaties zullen hier wel aanwezig zijn.

Verslaggever: Succes dan!

MT: Dank je! Zoals ik al zei, zullen alle details altijd verschijnen op de Racing Pigeon Olympiade website: www.olympiad.robut ook op de Racing Pigeon Olympiad facebookpagina: Racing Pigeons Olympiad 2022https://www.facebook.com/Olympiad.ro.

We wachten op jullie allemaal in Oradea in augustus voor een uniek evenement!