Meer nieuws

Fernandes Pereira Helder Philippe ( Aubagne ) 1ste Nationaal Marseille 2.590 oude

22 Jul 2023

Op de nationale vlucht vanuit Marseille rijden we richting Arlon, een dorp hier niet ver van af woont Philippe Fernandes Pereira. Hij woont sinds 4 jaar in België, hij is van Portugese afkomst en probeert zelfstandig met duiven te spelen. De combinatie met werk, kinderen en duivensport is niet makkelijk maar als zo iemand dan eens een nationale zege binnenhaalt kan dit alleen maar stimulerend werken. Zijn 3 jaarse duivin was de snelste van 2.590 oude duiven op deze nationale vlucht. 

Philippe speelt zowel met doffers als duivinnen en probeert vooral fond en zware fond te spelen. In maart komen de vliegduiven de eerste keer samen en komen ze op nest om eens te broeden. Daarna vliegen ze tot Barcelona op weduwschap en vliegen nadien terug op nest tot einde seizoen. Dagelijks wordt er 1x per dag getraind wanneer er tijd is. Na het seizoen mogen de vliegduiven nog eens rotbroeden. 

De duiven worden vooral gevoederd met mengelingen van Vanrobaeys en Natural. Twee weken voor Barcelona worden de duiven zuiver gezet tegen tricho en de luchtwegen maar voor de rest probeert hij hier zoveel mogelijk af te blijven. 

BE 20-1140221 Blue Hen
1ste Nationaal Marseille 2.590 oude

Aankomst : 17:55:09
Afstand : 702,770km
Gem.Snelheid : 1072,69 m/min

PEDIGREE GROOTOUDERS LANGS VADERSZIJDE

PEDIGREE MOEDER