Meer nieuws

Didier Hoflack (Boursin) zonder enige twijfel bij de top van de Franse duivensport.

12 Jan 2023

Een geslaagde omschakeling voor Didier HOFLACK, goed ondersteund door Serge, zijn vader. 
Vergeet niet dat de kolonie HOFLACK nog maar enkele jaren geleden met kop en schouders de nationale kampioenschappen fond en halve fond in Frankrijk domineerde en met dezelfde dominantie de nationale asduiven en de Olympische duiven verzamelde.
Als man van uitdaging besloot Didier een grote uitdaging aan te gaan, door zijn zinnen te zetten op het internationale programma.
Zoals we allemaal weten, impliceert het “naar toe werken” van de grote marathon wedstrijden een totale heroverweging van de vroegere know-how, alles moet worden herzien, heroverwogen worden want de kweeklijnen geselecteerd op de “federale” wedstrijden hebben weinig kans om te schitteren op de internationale vluchten, dus is het noodzakelijk om een nieuw systeem in te voeren, een systeem dat het vroegere prestatieniveau kan benaderen en dat is makkelijker gezegd dan gedaan!

Om in zijn opzet te slagen had Didier zijn oog laten vallen op enkele topkolonies welke reeds jaren schitterden op de marathon vluchten. Strategisch sterk gezien kruiste hij de nieuwkomelingen met zijn oude lijnen, kweeklijnen zoals  "Jimmy/Bella", "Jeune Déserteur" HEBBERECHT  welke reeds hun klasse bewezen hadden en bingo! 

Bewijs hiervan zijn de resultaten van de laatste 3 seizoenen: 

2019, was het jaar dat de beslissing genomen werd om het roer volledig om te gooien en direct werd er een top resultaat behaald. "KING JIMMY" kroonde zich tot 1e Europese Asduif met 12e Int Pau van 11714d. en 14e Int St Vincent van 9544d. !

2020 was het jaar van de sprong in het "grote bad", het jaar van risico’s nemen. Een verkoop van alle prestatie duiven in 2019 ging de kampioen van Boursin misschien sterk belemmeren om te slagen in zijn opzet, maar zijn jaarse duiven stelden hem gerust en wonnen de 1e Nationaal Agen jaarlingen. Internationaal tegen 14.799 jaarse werd het 4e, 15e en 52e Internationaal !

Voor 2021 zou men kunnen spreken van een geslaagde conversie, aangezien de resultaten de meest optimistische prognoses overtroffen, oordeelt u zelf: 

1e Int St Vincent jaarlingen
10e, 11e Int Barcelona
1e Nat Grand Fond Kampioen
2e Nat Grand Fond Pigeon Ace

En 2022 dan? Kijk naar deze geweldige lijst van prestaties:

Top 10 Nationaal
1e Nat Narbonne jaarlingen
2e Nat Narbonne jaarlingen
2e Nat Agen duivinnen
2e Nat Tarbes jaarlingen
3e Nat Agen jaarlingen
4e Nat Agen jaarlingen
5e Nat Bordeaux oud
6e Nat Perpignan duivinnen
7e Nat Narbonne duivinnen
9e Nat Agen duivinnen

Top 20 internationaal
2e Int Agen duivinnen
3e Int Tarbes oud
6e Int Tarbes duivinnen
7e Int Agen jaarlingen
8e Int Perpignan duivinnen
9e Int Agen jaarlingen
14e Int Narbonne jaarlingen
15e Int Narbonne jaarlingen
19e Int Bordeaux oud

1e Challenge CIF/MGCG per team (met Arnaud PROVOST)
1e Kampioen van Frankrijk duivinnen CIF
1e Asduifclub van de “Inters du boulonnais”
2e algemeen kampioen club van de “Inters du boulonnais”
8e algemeen kampioen van de CIF
5 keer 1e bij de club de “inters boulonnais”
3 maal 1e Nord Pas de Calais (Bordeaux, Tarbes Narbonne jaarlingen)

Wat de HOFLACK kolonie kenmerkt is een nauwgezet beheer, alles is doordacht, gepland, niets mag ontsnappen aan de meester zijn allesziend oog, improvisatie heeft geen plaats, dezelfde strengheid wat betreft de verzorging, we tellen onze uren niet, zodat de duiven in de beste omstandigheden aan de start van een wedstrijd komen.
De kracht van Didier is ook zijn talent om duiven te koppelen, hij heeft dat ongewone gevoel waardoor hij vaak de optimale keuze kan maken bij het vormen van kweekkoppels. Laten we niet vergeten dat het Didier maar liefst 12 duiven heeft afgevaardigd naar de Olympiade in Poznan 2019!

Qua voeding wordt de voorkeur gegeven aan de Versele Laga mengelingen en het gamma aanvullende producten van De Reiger geniet het volle vertrouwen van Didier.

Proficiat aan kampioen Didier, die zijn duiven ongeacht de windrichting naar de top van de uitslag weet te brengen! Bravo ook voor de topresultaten behaald met zowel duivinnen als duivers.
Heel belangrijk te weten is dat  de afstanden die de duiven van deze kampioen uit Boursin moeten vliegen vrij vergelijkbaar zijn met die van onze Belgische, Luxemburgse of Duitse liefhebbers: 853 km voor Narbonne, 768 km voor Agen, 851 km voor Tarbes, Marseille 877 km, 912 km voor Perpignan, 1026 km voor Barcelona (de Belgische nationale winnaar 2022 vloog op een afstand 1015 km).

UNIEKE AANBIEDING VAN BEWEZEN PRESTATIE DUIVEN ! 
TOPPERS IN DEZE VERKOOP ZIJN: