Meer nieuws

Casaert-Sénéchal: 1e Nationaal Souillac 7514 jaarse

02 Aug 2020

Afstand: 667km
Snelheid: 1213,61 m/m

Het is al bijna donker als we bij topper Casaert-Sénéchal via de zijkant van het huis naar de achterliggende duivenhokken stappen. De champagneflessen, welke geopend waren om de nationale Limoges zege van 14 dagen geleden te vieren, waren nog niet naar de glascontainer gebracht of de volgende lading champagnekurken mocht door de Henegouwse lucht geschoten worden. Op Limoges was het duivin “Julienne” (genoemd naar de overleden mama van Sébastien) die de zege naar Russeignies bracht en nu is het duiver “Maurice (genoemd naar de overleden papa van Sébastien) die de snelste jaarse Souillac vlieger van alle 7.514 duiven is. “Maurice” (B19-4184131) klopt met een klein verschil de jaarse duiven van Gino Clicque (1212,66 m/m) en Vandeputte Gerard (1211,02 m/m).

Totaal weduwschap

In de reportage verschenen naar aanleiding van de Limoges zege hadden we al het systeem van Sébastien en Hugo kort uit de doeken gedaan en daar is natuurlijk op die korte tijd niets aan veranderd. 
Ook “Maurice” maakt deel uit van die 90-koppige ploeg welke op totaal weduwschap gespeeld wordt. Een ploeg welke met de nodige variatie gemotiveerd werd. Voor Souillac kwamen de koppels voor enkele uren samen om rond 17u gescheiden te worden. Eens op hun eigen afdeling werden ze gevoederd en konden dan kalm de mand in richting Souillac. 
Medisch gezien komt dierenarts Pascal Lanneau iedere maandag de duiven controleren en de week voor Souillac werd er zowel tegen trichomoniase als tegen coccidiose behandeld.

En nu op naar Brive nationaal… wie weet welke stunt deze ploeg, die blijkbaar meer dan in top form verkeerd, nu uit haar vleugels zal schudden. 

Proficiat van het hele Herbots team 

BE19-4184131: 1e Nationaal Souillac 7.514d.

Afstamming

Hokken