Meer nieuws

Brugse Barcelonaclub bezoekt Gouden Vleugelwinnaar Rudy Saey uit Quiévrain

10 Jul 2024

Met één juiste pijl in de roos kan je het hoogste resultaat bereiken.
Rudy Saey uit Quiévrain (Quiévrain dat in de oren van elke duivenspeler klinkt als een wekker in de ochtend en de meest gerenommeerde lossingsplaats in Belgie) is de trotse eigenaar van de Gouden Vleugel 2024 op Barcelona van vorige week.
Hij kreeg het bezoek van het bestuur van de Brugse Barcelonaclub om hem met de nodige eer en lof te bewieroken als mooie winnaar van deze prestigieuze titel.
Met duif BE21-1064804 behaalde hij de 8e plaats nationaal en is de eerste Belgische speler die zijn eerste genomineerde duif klokt. 
Voor een afstand van 991 km werd hij dagzelf geklokt om 21.22 51 u, een knaller van formaat met een minuutsnelheid van 1.168 meter per minuut.

Een verborgen diamant

Waar de duivensport meer en meer in een professionele richting evolueert is dit gebeuren nogmaals het bewijs dat kwaliteit het nog steeds kan halen op kwantiteit.
Rudy beschikt over 25 duiven, een echte minikolonie, en is gespecialiseerd in de zware fond.
De gouden vleugelwinnaar vloog vorig jaar eveneens reeds de 30e nationaal Barcelona en herhaalt dit exploot in 2024 terug met een nog beter resultaat.
Dat het allemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn is het feit dat Rudy in het recente verleden al eens de Gouden Vleugel had kunnen winnen, maar zich niet had ingeschreven….
Er is geen pedigree van de duif beschikbaar, maar dit doet helemaal niets af aan de uitzonderlijke prestatie en de prachtige erkenning die nu naar Quiévrain gaat. 
De prachtige viering in het najaar zal dan nog dubbel genieten worden voor deze bescheiden speler met steengoede duiven !

Proficiat aan de winnaar en het organiserende comité vanwege het Herbotsteam !

Geert Dhaenens