Total auction Peter, Gwen and Nathalie Van de Merwe

07 Dec 14:00 -
14 Dec 14:00
Catalogus

Veiling details

Totale verkoop van alle vlieg- en kweekduiven 
(incl. alle NPO/Nationale/Provinciale winnaars en nationale asduiven) 
(Slechts een paar oudere duiven van ’14, ’15 en ’16 samen met een kleine groep jonge duiven van het oude zwarte soort worden behouden) 

Deze internet verkoop start 7 December en eindigt op verschillende sluitingsuren op 14 en 15 December. 

Peter Van de Merwe heeft geen introductie nodig. Sinds decennia behoort hij tot de allerbesten van de Nederlandse duivensport. Wie heeft er nog niet met veel bewondering de uitslagen van Peter, Gwen en Nathalie geanalyseerd? Wie heeft er nog niet gedroomd om ooit eens in zijn duivencarrière een knaluitslag als deze, welke de Van de Merwe duiven met de regelmaat van de klok uit hun vleugels slaan, op papier te zetten? Inderdaad… ieder van ons! 

Het moet Augustus geweest zijn toen Jo Herbots op bezoek was bij familie Van de Merwe. Hun zoveelste top uitslag was een feit maar desondanks zag iedereen dat Peter niet ten volle kon genieten. Reden… de rugproblemen waarvan gedacht was dat ze van de baan zouden geweest zijn, spelen sinds een goed jaar terug parten. In feite zijn ze nooit echt weg geweest maar de laatste maanden is het niet meer te houden. Het gevolg van een werkongeval van jaren terug en ondanks de verschillende “hernia operaties” blijft het probleem zich in de omgeving van “ruggenwervel 7” ontwikkelen. Ontstekingen aan de zenuwbanen zorgen ervoor dat Peter constant door zijn rug zakt, krampen vanaf de rug tot aan de voet. Krampen en pijnsteken die Peter afmatten waardoor hij heel veel rust nodig heeft. Op die manier is het onmogelijk om dagelijks met veel “grinta” en goesting een topkolonie te onderhouden. “Ik kan met moeite de duiven eten en drinken geven” zegt Peter met een trieste blik in zijn ogen “gelukkig kan ik op de hulp van mijn vrouw en dochter rekenen maar ik kan van hen ook niet verwachten dat ze hun eigen hobby voor de rest van hun leven opzij schuiven om de duiven mee te verzorgen. Nee…ergens stopt het en dat is nu. Ik kan u garanderen dat er in 2022 sowieso niet met de duiven zal gespeeld worden. Het zal voor mezelf een jaar van platte rust worden. Een jaar waar de rug heel veel tijd zal krijgen om te herstellen en wat er dan gaat gebeuren zien we wel. “
We moeten het zeggen zoals het is. Zelden kwamen er zoveel winnaars en bewezen kweekduiven in verkoop en we weten het nu al… de lijst van liefhebbers die succes gaan oogsten met de aankoop van deze duiven zal eindeloos zijn want kwaliteit haalt het steeds!