Meer nieuws

BELANGRIJK HERBOTS BERICHT: Vogelgriep van het type H5N1 vastgesteld te Zoutleeuw

28 Jun 2022

Op 22 juni 2022 werd er nieuwe besmetting met hoogpathogene vogelgriep van het type H5N1 vastgesteld, ditmaal bij een hobby vogelhandelaar in ZoutleeuwDe besmetting werd ontdekt bij een gerichte controle van het FAVV.

Het bedrijf wordt geruimd en de klassieke beschermingszone (3 km) en bewakingszone (10 km) zijn afgebakend.

Onze hokken en bedrijf bevinden zich binnen de 10 km bewakingszone wat betekent dat elk vervoer van duiven hierdoor verboden is. 

Sportief mogen wij onze duiven niet meer wegbrengen voor trainingsvluchten noch deelnemen aan wedstrijden gedurende 1 maand, dus tot 22 juli 2022.

Op commercieel vlak houdt dit in dat er geen enkele duif mag vertrekken noch geleverd worden in de Dungelstraat 37 te Halle-Booienhoven tot 22 juli 2022.

Niet alle duiven bevinden zich in de bewakingszone in de Dungelstraat en daarom is het best dat liefhebbers contact opnemen met ons zodat wij u kunnen informeren wanneer uw duif kan geleverd/opgehaald worden.  (+32 11 78 91 90 of [email protected] of [email protected]

We willen strikt alle regels opgelegd door het FAVV naleven maar doen ons uiterste best om iedereen zo goed als mogelijk te verder te helpen.

Bedankt voor uw begrip !