Meer nieuws

"Nowi" van Tim Penders (Heerlen) wint 1e NPO Grand Prix Orleans 3.252d.

28 Jun 2023

Afgelopen weekend was het feest te Heerlen (NL) want de 28-jarige Tim Penders slaagde erin om een mooie overwinning vanuit Issoudun tegen 3.252 duiven te behalen. Niet het eerste wapenfeit van deze jeugdige liefhebber want ook de overwinning "Grand Prix Orleans '21" en Argenton Sector 1B in 2022 staan reeds op zijn palmares.

Tim vertelt: "Op de aanmeldingssite hadden we gezien dat Florian Hendriks 2 duiven geklokt had om 13u46. Aangezien we 7km verder wonen dienden we ook snel te klokken en plotseling zagen we een duif aanstormen, maar deze vloog door tot aan het nabijgelegen bos. We hielden ze toch in de gaten en ja hoor, een plotse draai en dan een duik richting valplank. Om 13u49min en 53sec klonk de bevrijdende "piep" van het electronisch constateersysteem. Goed voor een gemiddelde snelheid van 1.277 m/m."

Winnende duivin is "Nowi" (NL22-8632227 - genaamd naar de nog geen 1 jaar oude dochter), een mooie blauwe duivin die voorheen ook al schitterde met de 17e provinciaal Issoudun tegen 3.249d. . Tim had 10 duiven in concours en 6 ervan wisten hun ringnummer op de uitslag te plaatsen. 
Tim speelt enkel met duivinnen op weduwschap. Deze werden eind december gekoppeld en brachten een koppel jongen van de kwekers groot. Nadien worden ze nog enkele dagen gekoppeld zodat ze gemotiveerd blijven. Om de forme op het juiste moment te bewerkstelligen werden de duivinnen in het voorjaar verduisterd. 

Wegens een drukke job, jong gezin en het feit dat de duiven nog elders bij zijn ouders huizen richt Tim zijn pijlen vooral op de half- en fond vluchten. En het mag gezegd worden...Tim slaagt in zijn opzet. We zijn er zeker van dat er nog mooie overwinningen zullen volgen.