Meer nieuws

Leon Dautzenberg (Kerkrade) scoort hoge toppen met zijn “Harry” familie

08 Feb 2021

Kerkrade: Het was in 1970 dat Leon in contact kwam met duiven en duivensport. Een verloren gevlogen vale doffer weigerde de tuin van Leon’s grootvader te verlaten en besmette op die manier Leon met het goedaardige “duivenvirus”. Natuurlijke bleef het niet bij die ene “verloren zoon”, nee…binnen de kortste tijd mocht Leon bij tal van liefhebbers in de buurt duiven gaan halen. Het hok van de konijnen en fazanten werd ingepalmd en verbouwd tot een eerste duivenhok. De eerste successen bleven niet zo heel lang uit want in 1978 werd op de gekende provinciale autovlucht Derby Limburg de eerste prijs lokaal geklokt. Leon was tevens het 1e jeugdlid van de gehele provincie en won een draagbare televisie. Een eerste hoogtepunt in zijn carrière waaraan nu nog met veel plezier aan terug gedacht wordt. 

Maar Leon had wel snel begrepen dat het in de duivensport toch allemaal vlotter gaat als men met kwaliteitsduiven aan de inkorftafel staat en zo kwam hij bij Jo & Florian Hendriks uit Nijswiller terecht. Duiven uit “George”, “King Kong”, “Poitiers”, “Limburg’s Best”, “Popeye”, enz… gingen de mand in richting Kerkrade. Leon heeft tot op heden heel veel te danken aan de inbreng van deze Hendriks duiven. 
In 2005 en 2008 investeerde Leon in de duiven van Philip Baadjou (Eygelshoven). Een zoon en een dochter uit de “Donkere 777” (zelf provinciale overwinnaar vanuit Orleans en Sezanne) bleek een schot in de roos. Vooral in de stamkaart, langs vaderszijde, van top duivin “Leontien” (won o.a.  4e NPO Bourges 8.278d., 4e NPO Gien 5,166d., 4e NPO Gien 4.177d.) vinden we deze superieure kweeklijn terug.
En dan…2009… tijdens een zaalverkoop in Thorn kocht Leon de “400” van Jan Hooymans (Kerdriel). “De 400” werd nadien vader van 1e provinciaal Limoges “Janine”. Een teken voor Leon om nogmaals te investeren in rechtstreekse Jan Hooymans duiven en nu kwamen er kinderen van “Harry” x “Kannibaaltje”, “Davinci”, “Broer Harry”, “James Bond” richting Kerkrade. Pittig detail… Jan Hooymans haalde bij Leon de eerder vermelde topduivin “Leontien” en werd in Kerkdriel gekoppeld tegen “Harry” en “Broer Harry”. Een bewijs dat Jan volop vertrouwen heeft in de topkwaliteit van Leon’s duiven.
In 2011 en 2015 ging het richting Dentergem bij Gaby Vandenabeele waar Leon eieren kocht uit “Stefan”, “Mr. Bergerac” en “Leeuwenkoning”. 
In 2013 stond Leon aan de voordeur bij Anton Ruitenberg in Zwolle. Vooral in de kweeklijn van stambeer “Wondere Dirk” (een zoon van “Kleine Dirk”- Koopman) en de beroemde “781” (Vandenabeele) was Leon sterk geïnteresseerd . 
In 2015 werd er geïnvesteerd in een top zoon van “Golden Capri” bij Gerard Koopman (Ermerveen). “Golden Capri” is een zoon van de beroemde “Di Caprio” (Heremans Leo) en is bij Koopman vader van olympiade duif “Kyara”. 

Zoals u kan lezen heeft Leon op een zeer gerichte en doeltreffende manier geïnvesteerd in top duiven en nu biedt Leon, exclusief voor Pigeon Bids, een top groep van 25 prestatie duiven aan. 
De kracht van de Dautzenberg duiven komt ook nu naar u toe!

Enkele toppers in deze verkoop zijn:

NL18-1330910

NL17-1516628

NL18-1330891

NL18-1330888

NL17-1516704