Meer nieuws

We vernemen het overlijden van Jan Hermans

14 Mar 2022

Verslagenheid alom tijdens de nationale KBDB dagen toen op zaterdag avond het nieuws doorsijpelde dat Jan Hermans (Waalre) overleden was. Enkele dagen voor hij 74 jaar zou worden is Jan van ons heen gegaan.  Iedereen wist dat het niet goed ging met de gezondheid van Jan maar toch kwam het nieuws als een donderslag bij klare hemel. 
Jan Hermans was een zeer aimabele man en heeft voor de Belgische en internationale duivensport heel veel betekent. Hij werd bij het grote duivenpubliek bekend door "Zwartje De Postduif". Een 10-delige televisie serie waarin de duivensport van naaldje tot draadje uitgelegd werd en dat in de jaren 1985-1986 zowel door de nationale televisie in België als Nederland uitgezonden werd. 
Nadien werd Jan bekend als eigenaar van Sportblad De Duif welke hij de laatste jaren met zijn kinderen Anke en Rik runde . Hun kampioenenviering  "De Gouden Duif" is en blijft een ongeëvenaard event in de duivensport. Maar ook als duivenliefhebber wist Jan zijn mannetje te staan waarbij hij zijn liefde voor de grote fond moeilijk kon verbergen. 


Jan...dank voor de vele momenten die we samen mochten beleven... het gaat je goed...rust in vrede vriend. 

Familie Herbots en hun team wensen de familie Hermans heel veel sterkte tijdens deze zeer moeilijke periode