Meer nieuws

Thoné Pigeons (As) wint 1ste Prov. Limoges oude duiven én 1ste Nat.Z Limoges jaarlingen

09 Jul 2024

As - Bij Thoné Pigeons hebben ze er een succesvol weekend opzitten. De familie Thoné slaagde erin om de 1ste provinciaal tegen 639 oude duiven en de 1ste nationaal zone bij de jaarlingen in de wacht te slepen op de nationale vlucht vanuit Limoges.

BE22-5006186 "Don Diego"

De provinciale winnaar ten huize Thoné werd omgedoopt tot 'Don Diego', het alter-ego van Zorro voor de kenners, een passende naam gezien deze doffer qua afstamming inteelt "Zorro" (Norman F. & N.) is. Zoals hierboven vermeld wint deze duif de eerste provinciaal tegen 639 oude duiven, een glansprestatie die zich vertaalt in de 8ste plaats nationaal tegen 6.889 oude duiven. Deze prestatie maakt van deze duif de 13de snelste duif op nationaal niveau tegen 13.727 oude duiven en jaarlingen.

BE23-5039379 "Pro Nina"

Naast de provinciale overwinning behaalde team Thoné ook nog de 1ste nationaal zone overwinning bij de jaarlingen. Deze duif klasseerde zich tegelijkertijd als 3de duif in de provincie Limburg tegen 717 jaarlingen, en nationaal 36ste tegen 6.838 jaarlingen.

Trainingsschema en Voedingsprogramma

"Zoals gewoonlijk volgen we het volledige programma van PigeonHP. De duiven kregen maandag en dinsdag Metachol, Carbo en Amino Build op het eten en op woensdag, de dag van de inkorving, Opti-Oil met Carbo Plus. Wat het voeder betreft, krijgen de duiven Thoné Olympic van het Premium gamma van Beyers, aangevuld met Galaxy Energy en Galaxy Long Distance TT, tevens van Beyers, vanaf de periode van de nationale vluchten tot het einde van het seizoen." weet Xavier me te vertellen.

Motivatie

"De duivin van onze eerste provinciaal winnaar "Don Diego" was ’s maandags al ingekorfd voor Barcelona, dus die heeft hij niet meer te zien gekregen daar de duiven op totaal weduwschap gespeeld worden. We hebben wel voor de eerste keer een schotel gezet als motivatie. De duivin kwam zaterdag namiddag ook thuis in goede conditie en maakt zelf ook nog prijs." zegt Xavier tevreden

Conclusie

Met deze schitterende prestaties bewijst de familie Thoné opnieuw hun vakkennis in de duivensport. Zowel "Don Diego" als "Pro Nina" hebben hun klasse en snelheid getoond, wat resulteert in een geslaagd weekend voor Thoné Pigeons.

Jos, Maxim en Xavier, het ganse team Herbots wenst jullie van harte proficiat en nog veel succes met het verdere verloop van het vliegseizoen!

Maarten Herbots