Meer nieuws

Olympiade Oradea 2022

22 Aug 2022

In het Roemeense Oradea vond de 37ste Olympiade plaats na alle problemen die we door Covid hebben gekend. De charmante stad gaf op vrijdag 12 augustus de start van de openingsceremonie aan de “Polyvalent Hall”. De FCI voorzitter ( Istvan Bardos ), vice voorzitter FCI Marius Tunduc ( organisator ), een prins uit Roemenië en de burgemeester van Oradea gaven hun speech tijdens deze ceremonie. Tijdens het lied “We are the champions” van Queen kregen een groep duiven de vrijheid en werden de deuren geopend. 

De opkomst was tijdens het hele gebeuren gezellig maar niet superdruk, logisch door het organiseren in het vliegseizoen voor meerdere landen. Maar begrijpelijk vanwege het risico dat Covid in het najaar terug de kop kan opsteken. Terug naar de orde van de dag, om 13u ging het FCI- Congres van start en tijdens de avond van de 1ste dag werden de Olympiadewinnaars en de World Best Pigeon winnaars gehuldigd in een mooie viering voor de beste duiven van de wereld. De eerste avond werd afgesloten met een lokaal optreden en de eerste nacht kon worden ingezet. 

De tweede dag is naar traditie vooral een beursdag waar men ook naar de tentoongestelde olympiadeduiven kon gaan kijken. In de namiddag vonden dan de uitreikingen plaats van de World Championships van 2019,2020 en 2021 en de Grand Prix van de voorbije 3 jaar. Deze uitreiking werd afgesloten met het huldigen van ere-ondervoorzitter Stefaan Van Bockstaele. De tweede dag werd afgesloten met een mooi diner in “Friendship Banquet” in de Ambassador Events Hall. 

Op zondag werden de duiven teruggegeven zodat alles prima veilig was verlopen en de olympiade zat erop. 

De volgende Olympiade viering zal plaatsvinden in het Nederlandse Maastricht. 

Officiële resultaten Olympiade Oradea 2022 ( info : De Duif )

Herbots Jo & Raf waren vertegenwoordigd met 4 Olympiadeduiven in Roemenië