Meer nieuws

De klasse van de “Nieuwe Olympiade” bij Eijerkamp Hans en Evert-Jan

19 Mar 2024

Zoals reeds in een vorige reportage vermeld is een zeskoppig team verantwoordelijk voor de verzorging en training van de duiven op de Eijerkamp hokken. De vliegploeg van Lotte Eijerkamp wordt getraind en verzorgd door Oliver Sabol. Esther Noorderijk is verantwoordelijk voor de jonge duiven en in de laatste weken van dit seizoen ook voor de gehele oude vliegploeg van Hans en Evert-Jan Eijerkamp. Arnold Paalman, Gerjan Remmerts en Rick Wuestenenk verzorgen exclusief de kweekduiven. Henk Jurriens is de rechterhand van Hans en Evert-Jan en staat al tientallen jaren bekend als het belangrijkste aanspreekpunt voor velen. Het opereren in de duivensport zoals de Eijerkamps dat al meer dan 50 jaar doen vereist een team van deze omvang omdat de naam Eijerkamp staat voor kwaliteit en professionaliteit, en alleen op deze manier kunnen beide volledig worden gegarandeerd. Dit is opnieuw duidelijk in de resultaten van dit jaar.

Heremans-Ceusters

Tijdens een van onze gesprekken met Hans Eijerkamp heeft hij meermaals vermeld dat de Heremans-Ceusters duiven de eerste duiven waren die echt een serieuze “Swung” aan de prestaties van de Eijerkamp duiven gegeven hebben. De Heremans duiven kwamen in 2006 op de Eijerkamp hokken na een aanbeveling van Willem de Bruijn om Leo Heremans en Karel Ceusters te bezoeken. De rest is geschiedenis: de duiven maakten indruk en nadat enkele jonge duiven van hok wisselden en hun succesverhaal op Greenfield Stud schreven, blijven Hans en Evert-Jan de lijn van deze duiven op hun hokken kweken. 

Het is een verhaal dat zo uit een sprookjesboek zou kunnen komen. Je erkent de klasse van een hok, je koopt er duiven en je bent er minstens zo succesvol mee als de liefhebber waar de duiven vandaan komen.

Toen Hans & Evert-Jan vernamen dat alle duiven van Heremans-Ceusters in maart 2007 verkocht werden, wilden zij maar één ding: de topduiven kopen en koesteren! Ze hadden op korte tijd veel succes gehad met deze duiven en de aankoop van het beste uit Vorselaar zou de Eijerkamp-kolonie een ongekende boost geven. Het werd een verkoop die de mannen nog lang zal bijblijven: duiven als ‘Euro’, ‘Rossi’, ‘Spinneke’, ‘Peter‘, ‘Charlene’, ‘Goochelaar’, ‘Mysterious’ en natuurlijk supercrack ‘Jackpot’ verhuisden naar de Greenfield Stud om daar voor nageslacht te zorgen. De visie van de mannen Eijerkamp werd werkelijkheid.

“De Nieuwe Olympiade”

In 2013 werd op de totale verkoop van Leo Heremans de Nieuwe Olympiade voor een recordbedrag aangekocht. Die fantastische doffer was een van de blikvangers in de verkoop. In de stamboom van de “Nieuwe Olympiade” zien we aan vaderskant de inbreng van Gerard Koopman (Ermerveen, NL) zoals “Mister Ermerveen”, “Dream Lady” en “Kleine Dirk” en natuurlijk de Olympiade van Heremans-Ceusters. De moeder werd gekweekt uit het 'Favoriete Pair' van Leo met daarin het bloed van “De Jan”, “Jackpot” en opnieuw de “Olympiade”. 

Zelf kon “De Nieuwe Olympiade”volgende prijzen op tafel leggen:

1e Quievrain 2.460 d.
2e Quievrain 2.790 d.
3e Quievrain 2.073 d.
25e Quievrain 1.152 d.
34e Quievrain 2.054 d.

“Nieuwe Olympiade” werd 2e Olympiade duif Poznan Cat. F in 2011. 

Maar het sprookje is nog niet ten einde want na zijn transfer naar Brummen ontpopte “De Nieuwe Olympiade” zich tot een van de beste kwekers ooit. 

 

“De Nieuwe Olympiade” werd (groot) vader van: 
1e Nat. asduif Portugal ’16 
1e Gowran park 25.621d. 
1e Open Tullamore 20.315d. 
1e Prov. Chalons 20.306d.
1e Nat. Fontenay 12.727d. 
1e NPO Tongeren 12.699d. 
1e Prov. Laon 11.179d.
1e Prov. Laon 7.594d.
1e Prov. Nanteuil 7.509d. 
1e Nat. Chalons 6.054d. 
1e NPO Nanteuil 4.457d. 
1e Nat. Lieberec 2.105d. 
1e Chateauroux 1.754d. 
enz

Zelden gezien dat een duiver zo zijn “stempel” drukt op de internationale duivensport. 

 

FAMILIE EIJERKAMP  BIEDT OP INTERNETVERKOOP PIGEON BIDS EEN STRENG GESELECTEERDE GROEP VAN TOPDUIVEN ALLEN GEKWEEKT UIT HUN SUCCESVOLLE “NIEUWE OLYMPIADE LIJN”

DEZE VERKOOP EINDIGT DONDERDAG 21 MAART OM 14u