Meer nieuws

Brugmans Sabrina (Halen): 1e Nat. La Souterraine 8.383 oude

28 Jun 2021

Halen: Sabrina en echtgenoot Stephan Machiels hebben hun 2e nationale overwinning beet. Nadat ze in 2015 de 1e Nationaal Bourges jonge duiven wonnen is het nu raak vanuit La Souterraine. Voor deze nationale zege zorgde “Sabrina” (B19-5082780). 
“Sabrina” is een zeer mooie duivin in de hand. Middelmatig van type en gezegend met een ijzeren karkas en een sterk spierenstelsel. Het feit dat ze als 1e getekende de mand inging laat ons vermoeden dat ze haar kunnen reeds meer dan bewezen had, en gelijk hadden we. Zo stonden volgende prestaties reeds op haar palmares: 3e Provinciale asduif KBDB jonge duiven, 2e Prov. Argenton ‘19, 60e nat. Tulle’ 20 en 7e prov. Argenton’21.

Ladies aan de macht
Ook Sabrina en Stephan hebben volop de kaart van het duivinnenspel getrokken. Hiervoor hebben ze een team van 60 dames sterk. 
De 60 duivinnen worden in 3 groepen verdeeld en zijn gepaard met 20 doffers. Zij hebben in het vroeg niet gekweekt en kwamen 4 dagen samen na de eerste snelheidswedstrijd. De vliegploeg traint tweemaal daags. 
Bij de inkorving komen de duivinnen om beurt 1u bij de doffers. Na aankomst van een wedstrijd staat de periode van samenzijn in verhouding tot de moeilijkheidsgraad van de wedstrijd. Dat kan variëren van 2u tot de volgende morgen.
Als we naar de verzorging vragen legt Stephan in grote lijnen zijn systeem als volgt uit: “In de winter maakte ik gebruik van “Aidi Winter Rust” mengelingen maar ik ondervond dat mijn duiven deze mengeling graag aten en daarom heb ik deze steeds ruim gevoederd. Daarna wanneer het trainingsritme terug omhoog gaat, schakel ik over op “Girl Power” van Aidi en “Winter / Rust”. Dit geef ik dan 50/50 en als laatste dag gebruik ik “Turbo Extreme” van Matador. Dit heb ik nu zelfs gedaan tijdens de eerste vluchten van het seizoen omdat deze vluchten steeds met kopwind vervlogen werden en daardoor geen makkelijke vluchten waren. Ook bij zulke vluchten moeten de duiven voldoende energie in de tank hebben. 
Als extra krijgen ze nog pinda’s , snoep, P40, grit en Tovo na hun portie voer en meng ik verschillende soorten grit door elkaar om ze variatie aan te bieden. 
De vaste producten die ik geef zijn vooral Entrobac, Atemfrei, Moorgold, Carni Speed en Rotosal van Röhnfried samen met Immunol en Konditiepoeder van Schroeder – Tollisan. Op de dag van inkorving hou ik het altijd met C-M-K van Brockamp. 
Voor het medisch plaatje van dit seizoen gaf ik ze midden februari een kuur voor paratyphus met daarna ook een enting en kregen ze half maart hun paramyxo enting. Verder was ik op controle geweest bij Vincent Schroeder en waren de duivinnen zuiver van alles maar hun doffers waren besmet met tricho. Daarom werd er geen risico genomen en werden de duivinnen 4 dagen behandeld voor tricho.  Na 6 wedstrijden werd er 3 dagen behandeld tegen  luchtweginfecties. 

Sabrina en Stephan, proficiat van het hele Herbots team en op naar nationale zege nummer 3

B19-5082780
1e Nat. La Souterraine 8.383 oude

Afstand: 587km
Snelheid: 1350,59 m/m

Afstamming

Hokken

Stefan Mertens