Meer nieuws

Bakker Dolf & Ruud te sterk op La Ferte Saint Aubi in Afdeling 7 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 8e, en 10e NPO tegen 3.493 duiven

01 Jun 2023

“Het mag gezegd worden” begint Ruud zijn verhaal “ik ben met heel veel vraagtekens aan het nieuwe seizoen 2023 begonnen. Vorig jaar werd er de eerste maal op mijn nieuwe locatie te Zoelen met een klein ploegje jaarlingen gespeeld. Ze deden het heel goed. Ook onze jonge duiven 2022 stormden naar huis toen het seizoen plotseling gedaan was door een uitbraak van vogelgriep in het naburige Maurik. De laatste 4 jonge duivenvluchten hebben we vanaf de zijlijn moeten toekijken. Wat nu dachten we? Hoe kunnen we deze ploeg selecteren? Zowel mijn pa als ik wisten het niet en besloten dan maar om een extra hok van 9 meter bij te plaatsen. De duiven werden begin december op het nieuwe hok geplaatst en de voorbereiding voor het seizoen ’23 kon beginnen. 

Als we het nu allemaal analyseren was de aanschaf van een extra hok blijkbaar nog niet zo een gek idee want de “onervaren” jaarduiven doen het wonderwel met als voorlopig hoogtepunt de top uitslag van afgelopen weekend. Ook verleden week werd de zege vanuit Pont St. Maxence tegen 9.142 behaald. “

Komen we nog even terug op de uitslag van afgelopen weekend. La Ferte is 530km ver en winnares “NL22-8307573” vliegt aan een snelheid van 1,163 m/m ruim 4 minuten los op haar hokgenoten. Zij is een kleindochter van basis duiver “Germiny” x “Nadra” (Koopman) gekruist met de “Ike” lijn van Chris Hebberecht.

 

We wensen Dolf en Ruud nog heel veel succes de komende weken

Stefan Mertens