Valence II Oude duiven

Nationaal

  • 21 Jun 2023 00:00
  • 24 Jun 2023 07:00
  • Oude duiven

Hendrickx Wim - Berlaar: 1st Nationaal Valence 3.655d.

B20-6055712
1e Nationaal Valence 3.655 oude

Afstand: 683km
Snelheid: 1,115.53 m/m

 

Deze duiver won 14 dagen geleden, eveneens op Valence nationaal van 21/06/2023
1e Provinciaal 593d.
21e Nationaal 6.089d.

 

Normaal gezien stond Montélimar op het programma maar de organisator heeft wegens strakke Mistralwinden in de Rhônevallei beslist om uit te wijken naar Valence ook wel de “poort naar het zuiden” genaamd. Iets dichter qua afstand en volledig uit het gevaar van de gevreesde Mistral. Een wijze beslissing en een dikke pluim aan de organisatoren om deze te nemen. 
Spijtig dat het aantal deelnemende duiven voor deze 2e Rhônevallei vlucht wat aan de lage kant was want zo een mooie vlucht verdient toch meer dan 3.655 deelnemers. Niets aan te doen en dit alles doet niets af aan de topprestaties die de “Valence tenoren” dienden te leveren. En het mag gezegd worden. Deze Valence vlucht is gewonnen door een “Valence topper” of hoe moeten we anders de prestaties van deze nationale winnaar beschrijven? Afgelopen weekend plaatste hij met veel panache zijn ringnummer bovenaan de nationale uitslag en juist geteld 2 weken geleden, eveneens vanuit Valence, deed hij dat ook op de provinciale uitslag tegen 593 oude duiven, tevens goed voor 4e Nat (z) tegen 1.846d. en 21e nationaal tegen 6.089 oude duiven. Hiermee staat hij momenteel als 1e geklasseerd in de ranking van beste fondduif met 2 prijzen. Nog een keer serieus knallen en wie weet wat er dan volgt!

Gemotiveerd

Nationaal winnaar is geschelpte duiver “B20-6055712”. De “712” is van het kleinere type en opvallend was vooral zijn blik. Zijn karaktervol oog straalt als geen ander en van karakter gesproken, toen baasje Wim zijn duivin wegnam blies de “712” zichzelf op van colère. Zelden gezien dat een duiver zich zo kwaad maakte omdat zijn duivin verwijderd werd. Maar dat was nog niet alles. Opvallend was dat hij alleen op een hok zat. Wim verklaart “inderdaad, hij heeft in het hok hiernaast gekweekt en in feite zit hij op het hok van mijn andere 17 weduwnaars maar hij kon zich daar niet aarden en wil altijd hier op dit hok vertoeven. Ik heb dat dan ook toegestaan en blijkbaar motiveert hem dit enorm want anders zou hij niet deze prestaties laten optekenen. “

Een herstart

Wim vertelt verder : “vroeger had mijn vader duiven en een deel van mijn hokken zijn nog deze van mijn papa. Sinds een 6-tal jaar ben ik opnieuw gestart met de duiven, dit op een paar hokken van mijn papa en een deel hokken van mijn trouwe letter en helper Patrick Van Nuffel. Patrick heeft wegens gezondheidsproblemen zijn duiven moeten wegdoen maar is hier de reddende engel als ik in tijdsnood geraakt om de duiven te verzorgen. Ik ben namelijk zelfstandig Kinesist/Osteopaat, geen “9 to 5 job” en met mijn gezin heb ik de afspraak dat we iedere zondag naar de zee gaan. Dus, dank Patrick voor al uw hulp. 
Wegens “te weinig tijd” beperk ik mijn duivenbestand tot 18 oude weduwnaars,4 vliegduivinnen en een 40-tal jaarse duivers en duivinnen. Opgelet, jonge duiven worden hier in de zomer en in het najaar gekweekt en zien tijdens het geboortejaar nooit de binnenzijde van een opleermand. Dus mijn jaarlingen zijn in feite mijn jonge duiven. 
Als jaarling vliegen ze enkel vitesse vluchten en als twee-jaarse gaan ze tot Tulle. “Voorzichtige aanpak” noemen ze dat, geleerd van die andere grootmeester uit Brecht en dat is Jos Joosen. Ze eerst slim maken en dan pas verder gaan! 
Mijn doelstelling is om te schitteren op de fond en grote fond en ik moet zeggen dat me dit de laatste weken aardig lukt. Ook op Pau begin ik met de 73e nationaal. 
Barcelona is de droom van iedere fondliefhebber en dit jaar gaan er waarschijnlijk 3 duivinnen naar de Catalaanse hoofdstad gestuurd worden. Bij deze drie  een dochter van mijn Valence winnaar.

Dank u Marc Vlaeminck

“Mijn nationale winnaar werd verkregen van Marc Vlaeminck. Mark is niet enkel met zijn duiven een topper, maar ook als mens een kerel uit de duizend! Zondag is hij hier geweest en ook hij was onder de indruk van de “712”. 
Mijn nationale winnaar komt uit “halfbroer 1e Nat. Valence ‘20” x “zus 1e Nat. Chateauroux 14.815d.”, dus het nationaal naar de kop vliegen zit wat in het DNA.”

Wim, geniet van uw 1e nationale zege, denkt goed na over de toekomst van de “712” en wie weet wat er nog volgt!

Proficiat van het hele Herbots team

Stefan Mertens

Stamkaart 

Stefan Mertens