Argenton II Jaarlingen

Nationaal

  • HOLLANDERS KENNY
  • 22 Jun 2023 00:00
  • 24 Jun 2023 00:00
  • Jaarlingen

Hollanders Kenny (Berlaar): 1e Nationaal Argenton 15.210 jaarse - snelste van 26.469d.

B22-6120169
1e Nationaal Argenton 15.210 jaarse - snelste van 26.469d.

Afstand: 549km

Snelheid: 1.281,78 m/m

“Spijtig dat ik ze niet heb zien vallen” begint Kenny zijn verhaal “Kinderen en kleinkinderen zaten hier te spelen in het zwembad en toen ik op het internet ging kijken naar de snelheden van de eerste duiven zag ik dat mijn naam bovenaan genoteerd stond. Als je dat ziet slaat uw hart een paar slagen over en loop je naar het hok om te zien of dat wel allemaal wel klopt. En inderdaad mijn blauwe duivin “B22-6120169” zat fier naast haar duiver. Met een gemiddelde snelheid van 1281.78 m/m bleek ze niet enkel de snelste te zijn in haar categorie maar was ze tevens de allersnelste van 26.505 Argenton duiven. Een onbeschrijfelijk gevoel.

Sinds 2020 met duivinnen

“Al meer dan 50 jaar ben ik liefhebber en net zoals zovelen met gekende hoogte- en laagtepunten. Mijn kolonie is opgebouwd met duiven van Maurice Hasendonckx (via Willy Anthonis), Karel Laenen (met de Rudy Van Reet duiven), Dockx Gerryen Leo, Vic de Wilde en Van Eynde Rudy.
Het spel met de weduwnaars was me heilig, tot ik in 2020 ook met duivinnen begon te spelen. Ik trok de kaart van het totaal weduwschap en ineens klokte ik veel meer kopprijzen dan voordien en dit dankzij de duivinnen. Zo won ik vorig seizoen de 1e Interprovinciaal Vierzon tegen 8.897 oude duiven en dan nu de nationale zege. 
Het spel met de duivinnen was voor mij ook een zoektocht naar de beste methode. Om het onderling paren te vermijden heb ik een kleine volière voor mijn duivenafdeling laten plaatsen. Over het algemeen valt dit nog mee, maar je moet als liefhebber toch attent zijn. Overdag zitten de duivinnen in de kleine volière en ’s nachts slapen ze in hun “nachthok”. 
De doffers zitten, net als weduwnaars, in hun woonbak. A ja voor ik het vergeet, mijn vliegploeg bestaat uit 20 doffers en 23 duivinnen. 
Liefhebbers die me kennen weten dat ik een familieman ben. Ons gezin telt 7 kleinkinderen en met heel veel liefde en plezier springen we bij waar het nodig is. Naar school brengen of afhalen, naar hun vriendjes of hun hobby brengen. Steeds staan mijn vrouw en ik paraat en om die reden trainen de oude en jaarse duiven enkel ’s avonds. Eerst de duivers en nadien de duivinnen. Hoelang ze trainen varieert van dag tot dag. 

Systeem

Sinds dit jaar staan de Aida mengelingen op het menu. Door de week een goede basis mengeling maar vanaf woensdag is dit Mix 3. 
Medisch gezien kregen ze na Argenton voor 3 dagen een tricho kuur omdat ze dit nog niet gekregen hadden. Dierenarts Cottenie uit Ranst is mijn adviesheer, zijn raad wordt opgevolgd. 
Qua motivatie werk ik opbouwend. De eerste snelheid en halve fond vluchten mogen ze niet samen komen met de inkorving. Slechts vanaf de 3e of 4e provinciale vlucht mogen ze elkaar enkel knuffelen. Ik kijk er goed op toe dat er niets meer gebeurt. Ik lig er niet wakker van mocht het toch gebeuren maar liever niet. 

 

Kenny, nogmaals proficiat van het hele Herbots team. Geniet van uw familie, geniet van de mooie uitslagen van uw duiven. Nog veel succes

 

 

Stefan Mertens