Montélimar Oude duiven

  • REGNIER GUY+MICHAEL
  • 25 Jun 2019 00:00
  • 29 Jun 2019 06:20
  • Oude duiven

REGNIER GUY & MICHAEL: 1e Nationaal Montélimar 4676 oude

Na Valance was Montélimar de 2e vlucht vanuit de gekende en soms wel gevreesde Rhônevallei. Normaal gezien is het de gekende mistral wind die de strijd voor de duiven hard maakt maar nu waren de hoge temperaturen waaronder Frankrijk kreunde die deze nationale vlucht als “zeer zwaar” liet catalogeren.
In totaal stonden 920 liefhebbers aan de inkorftafel die samen 4.552 oude duiven inkorfden. Om 6u20 klonk het startschot en kon de strijd beginnen. De eerste duif die aangemeld werd was de geschelpte duiver van de gekende vader/zoon combinatie Regnier Guy & Michael. Hun “B17-1155485” liet zich om 15u 57min en 40sec registreren voor een afstand van 612km of goed voor een gemiddelde snelheid van 1059,50 m/m. Aangezien familie Regnier helemaal in de voorkant woont konden alle andere deelnemers beginnen te rekenen om te weten hoe laat zij dienden te klokken maar iedereen beet zijn tanden op de snelheid van de “485” stuk. Finaal stonden Novak Olivier (Herbes-Les-Chateau 1054,80 m/m) als 2e en Crowet Leon (Couvin – 1051,43 m/m) als 3e mee op het podium.
Om 16u28min en 47sec liet zich een 2e duif ten huize Regnier registreren. Het was de “B17-1155439” en deze donker geschelpte duiver mag met de 6e plaats nationaal uitpakken. Voor Montélimar hadden ze 11 duiven ingekorfd en op nationaal niveau plaatsten er 9 hun ringnummer op de uitslag waarbij 5 x Top 101: 1e -6e -28e - 87e -101e enz.. Als je het ons vraagt… een resultaat dat gerust mag ingekaderd worden.

Het was niet de eerste maal dat we Guy en Michael als nationaal winnaar feliciteerden. Eerder wonnen ze 1e Nationaal Perpignan (2005) en 1e Nationaal Argenton jaarse (2014). Toch schitterende prestaties als men weet waar Pesche zich situeert.

WEDUWNAARS
Ten huize Regnier wordt de kaart van het zuivere weduwschap met duivers getrokken. Met een team van 55 doffers (incl. jaarse) werd het seizoen op gang geschoten. In het voorjaar werden alle weduwnaars gekoppeld en mochten een 8-tal dagen broeden. Er volgde geen 2e koppeling meer. Voor de rest gaat u er geen tot weinig geheimen ontdekken. Aan alle soorten theorieën hebben ze een broertje dood, het enige wat telt zijn de prestaties… het is de korf die de selectie maakt.
De weduwnaars trainen 2 x daags en krijgen de mengelingen van Beyers als voeder voorgeschoteld. In het begin is dat een eiwitarme mengeling (Vandenabeele) en naargelang de inkorving nadert wordt er opgevoederd met een sport- en energie rijke mengeling. Medisch gezien werden voor de start van het seizoen de duiven vrijgezet van tricho en behandeld tegen luchtwegeninfecties. Tijdens het seizoen hebben ze nog geen kuur gehad. We hebben de winnende duiven in ons handen gehad en we kunnen zeggen dat deze er perfect opstonden. Witte neuzen en een strak kopje toonden zo dat er met de gezondheid niets verkeerd is. Qua bijproducten worden er eens per week een vitaminen preparaat verstrekt.

DE WINNAAR
De naam Regnier is voor velen onder ons gekend omdat zij als een van de eersten dienen aan te melden voor een nationale vlucht. Guy en Michael moeten steeds alert zijn want zij kunnen zich niet informeren op “KBDB online” om te weten of er al duiven gekend zijn. Ook hun nationale winnaar hebben ze zien arriveren… een aankomst die hen voor altijd zal bij blijven. De winnaar zelf is een schitterende duif in de hand… klein van type, sterke rug en een sterk gepigmenteerd oog in een slim kopje. Hij had juist zijn eerste pen gesmeten.
Vooraleer we het vergeten… de basis van de Regnier kolonie werd gebouwd op duiven van Depasse-Lardenoye (Wagnelée), Jean Hausoul-Janssen (Epen), Germain Imbrecht (Bornival), Daniel Dutranoit (Boussu en Fagne) – Crowet Roger (Bois-D’Haine), Willy Antoine (Pétigny) en Leon Crowet (Couvin).

Guy en Michael… nogmaals proficiat van het hele Herbots team

B17-1155485
1e Nationaal Montélimar 4676 oude

Distance: 612km
Velocity 1059.50 m/m

B17-1155439
6e Nationaal Montélimar 4676 oude