Meer nieuws

Winnie van Ooijen in de schijnwerpers op Tarbes '22

16 Jul 2022

Winnie van Ooijen in de schijnwerpers op Tarbes '22

Aanvankelijk stond internationaal St. Vincent gepland op 15 juli j.l. maar i.v.m. de hevige bosbranden in de regio besloten de inrichters het convooi te verplaatsen naar Tarbes. Aldaar kon vrijdag reeds om 7.20 uur worden gelost, aanvankelijk met een westen wind, maar onderweg veranderde deze al snel in een noordoosten- en later een noordwesten wind. De temperatuur in Frankrijk steeg tot ruim boven de 30 graden Celcius. Een taaie vlucht werd voorspeld, een taaie vlucht is het worden.

In Frankrijk bereikten een 120 tot 130 duiven 's avonds hun hok, in België zegge en schrijven 2 en in Nederland moesten we wachten tot zaterdagmorgen 5.02 uur dat het ijs gebroken werd op 's lands kortste afstand in het Zeeuwse Sluis. Landelijk + internationaal gaat de overwinning naar John Hardebol uit Castricum, voorwaar een prestatie van formaat.

In de Brabantse Superleague wordt notabene op juist een van de grootste afstanden de vroegste duif geconstateerd van ons samenspel door Winnie van Ooijen uit Rosmalen om 8.10.34 uur en maakt hiermee 928 mpm, dat is goed voor 55,6 km per uur. De grote fondliefhebbers worden op hun wenken bediend, echter wel ten koste van tal van lege bakken op onze hokken. De glans van zo'n winnaar van Winnie van Ooijen wordt derhalve een stuk sterker en het respect wat hij hiermee afdwingt stijgt tot eenzame hoogte. Winnie, namens de hele superleague een daverend aplaus en een dikke Proficiat!

Uiteraard gaan onze felicitaties uit naar alle prijswinnaars van deze super zware Tarbes ZLU van onze Brabantse Superleague. De vlucht kan om 15.11 uur, 1 op 3, op de afstand van Uden worden gesloten.

Maandagavond korven wij in voor Marseille, hopelijk kunnen we de moed nog bijeen rapen om toch nog een keer de degens met elkaar te kruisen. Korf allemaal nog een paar duifjes in, vele kleintjes maken samen ook nog een 'grote' deelname.

Voor Narbonne hebben we nog een extraatje in petto. Dankzij onze sponsors is het mogelijk geworden een 5-tal gratis geldprijzen t.w.v. 50,- Euro te vervliegen op de prijzen: 10 - 20 - 30 - 40 - 50. Let op, 1 geldprijs per persoon, valt de geldprijs 2 x (of vaker) op dezelfde liefhebber, dan schuift de prijs op naar prijs 60, 70 enz. 

Heeft u een reclame op deze uitslag, dan kunt u deze via uw centrumleider indienen. Voor de tussenstand van de kampioenschappen verwijs ik u naar onze website. Allemaal veel succes op Marseilleen tot volgende week.

Namens alle deelnemende IFC's van de Brabantse Superleague,

Philip Geerdink

 

Top 10 Brabantse Superleague uitslag Tarbes

345 duiven – 75 deelnemers

1.  W. van Ooijen, Rosmalen

2.  Ron Krijgsman, Hoogblokland

3.  R. de Leeuw, Made

4.  F. Zwiers, Terheijden

5.  P.J. Westerdijk, Gorinchem

6.  J.W. van Gils, Oosterhout

7.  Kees de Graaf, Eethen

8.  C.J. de Heijde, Made

9.  Mevr. M. van Geel, Nieuw-Vossemeer

10.  C.J. de Heijde, Made