Meer nieuws

Waar gaat dit sprookje eindigen ? Peter, Nathalie en Gwen Van de Merwe winnen vanuit Fontenay (443km) 1 tem 13 tegen 17.629 duiven

17 Jul 2020

Een tiental dagen geleden hadden we jullie al geïnformeerd over de unieke seizoenstart van Peter, Nathalie en Gwen Van de Merwe maar wat ze in het weekend van 11 Juli op papier getoverd hebben grenst toch aan het ongelofelijke !

In afdeling 5 hadden 1009 liefhebbers samen 17.629 ingekorfd voor de vlucht vanuit Fontenay. Het werd een mooie vlucht zonder obstakels waarbij de wind lichtjes op de neus stond en de winnaars de kaap van 1330m/m haalden. Gelost om 7u45 liet om 13u18min en 7 sec de eerste Peter Van de Merwe duif zich registeren … op een seconde gevolgd door nr. 2 . Om 13u21min en 7sec waren er al 13 Van de Merwe duiven thuis en toen de uitslag op internet verscheen bleken dit de eerste 13 plaatsen op de uitslag tegen maar liefst 17.629 duiven te zijn… u leest het goed ! 

Ongelofelijk … en om de klasse van de Van de Merwe duiven nog extra te onderlijnen… kijk maar eens naar de namen van de concurrenten die niets anders dan de overmacht van de Van de Merwe duiven kunnen bevestigen en bewonderen ! 

Even ter verduidelijking. Peter heeft geen introductie meer nodig en iedereen weet ook dat al sinds tiental jaren dochter Gwen even fanatiek een eigen kolonie leidt. Maar sinds verleden jaar is ook mama Nathalie op eigen houtje met de duiven begonnen. Aanleiding was het initiatief van het NPO om een “Ladies League” op poten te zetten. Een competitie voor de dames en enkel zij kunnen hun jongen van roze voetringen voorzien. Een mooi initiatief waar Nathalia maar al te graag aan deelneemt en zo zijn er 3 liefhebbers in de Noordendijk 723a te Dordrecht met de duiven aan het spelen. 

Peter, Nathalie en Gwen… proficiat van het hele Herbots team