Meer nieuws

Vluchtverslagen Agen Brabantse Superleague

04 Jul 2022

Adrie van Luijk opnieuw Zeeland boven op Agen Jaarlingen

Agen ZLU staat al jarenlang geagendeerd als tweede ZLU-vlucht, dit jaar te vervliegen op 2 juli j.l. en werd hiermee door omstandigheden de derde  middellange marathonvlucht met ochtendlossing. De beslissing genomen op de NPO ledenvergadering om voor hetzelfde weekend nog een Bordeaux in te richten met ochtendlossing heeft vele vraagtekens bij fondminded Nederland opgeroepen. Heeft deze dwaling van onze kiesmannen willens en wetens plaatsgevonden om de ZLU in de wielen te rijden? In een tijd van recessie binnen onze  duivensport ga je voorzichtig om met de succesvolle verworvenheden en is het verstandiger de koppen bij elkaar te steken om het op een akkoordje te gooien, zo is de kans blijven liggen om een 'ouderwets' concours met ruim 30.000 duiven aan de start te brengen, dan pas had je alom respect afgedwongen!

Zo, mijn mening heb ik geventileerd en nu terug naar de vlucht. Onze Agenduiven konden vrijdag reeds om 6.30 uur worden gelost, mooi weer op de losplaats en onderweg een kalme westelijke wind. De eerste duiven op Pipa werden aan de westkant van Frankrijk en later België gemeld, dit deed vermoeden dat Zeeland opnieuw de 'place to be' zou zijn voor de eerste Nederlandse aanmeldingen. In de Brabantse Superleague hadden 122 deelnemers maar liefst 1428 duiven ingekorfd. Schreef ik vorige week nog dat de overwinning van Pau/Bordeaux voor de eerste keer in het bestaan van de BSL op het eiland Tholen terecht kwam, nu op Agen jaarlingen maken we het voor de tweede maal in successie mee dat we in St. Maartensdijk op zoek moeten voor de overwinnaar. Adrie van Luijk is de hoofdpersoon en klasrijke winnaar van deze Agen jaarlingen 2022. Zijn "098" geconstateerd om 17.56.55 uur maakte een snelheid van 1284,259 mpm en is hiermee alles en iedereen te snel af. Adrie de zegebloemen zijn voor jou, geniet van deze prachtige overwinning, die kunnen ze je niet meer afnemen.

Proficiat aan alle prijswinnaars van deze Agen jaarlingen 2022. Het concours wordt gesloten op zondagmorgen om 7.05 uur op een afstand van 929 km.

Heeft u een reclame op deze uitslag, dan kunt u deze indienen via uw centrumleider. Een tussenstand van de kampioenschappen wordt op onze website vermeld, hier kunt u in de loop van de week ook het overzicht van de prijsverdeling van de SUPERSPRINT op Barcelona lezen. Allemaal succes op deze Spanjevlucht.

Namens alle deelnemende IFC's van de Brabantse Superleague,

Philip Geerdink

 

Top 10 Brabantse Superleague uitslag Agen jaarlingen

1428 duiven – 122 deelnemers

1.  Adrie van Luijk,  St. Maartensdijk

2.  J. van Heumen,  Oss

3.  Gebraad-De Wilde,  St. Maartensdijk

4.  Mark Valentijn,  St. Willebrord

5.  Daan Besseling,  Tilburg

6.  Kees de Graaf,  Eethen

7.  Comb. Kroon & Erren,  Ven-Zelderheide

8.  J. van de Leur,  Oosterhout

9.  P. Marijnissen,  Fijnaart

10.  Comb. Kroon & Erren,  Ven-Zelderheide

Jos van Oirschot Jr. primus inter pares op Agen Oud

Agen ZLU staat al jarenlang geagendeerd als tweede ZLU-vlucht, dit jaar te vervliegen op 2 juli j.l. en werd hiermee door omstandigheden de derde middellange marathonvlucht met ochtendlossing. De beslissing genomen op de NPO ledenvergadering om voor hetzelfde weekend nog een Bordeaux in te richten met ochtendlossing heeft vele vraagtekens bij fondminded Nederland opgeroepen. Heeft deze dwaling van onze kiesmannen willens en wetens plaatsgevonden om de ZLU in de wielen te rijden? In een tijd van recessie binnen onze duivensport ga je voorzichtig om met de succesvolle verworvenheden en is het verstandiger de koppen bij elkaar te steken om het op een akkoordje te gooien, zo is de kans blijven liggen om een 'ouderwets' concours met ruim 30.000 duiven aan de start te brengen, dan pas had je alom respect afgedwongen!

Zo, mijn mening heb ik geventileerd en nu terug naar de vlucht. Onze Agenduiven konden vrijdag reeds om 6.30 uur worden gelost, mooi weer op de losplaats en onderweg een kalme westelijke wind. De eerste duiven op Pipa werden aan de westkant van Frankrijk en later België gemeld, dit deed vermoeden dat Zeeland opnieuw de 'place to be' zou zijn voor de eerste Nederlandse aanmeldingen. .........en zo gebeurde, de een na de andere Zeeuwse melding verscheen op de meldingssite van de ZLU, totdat Jos van Oirschot Jr. uit het Brabantse Putte zijn eerstgetekende, de NL20-2006198, om 17.42.02 uur op een afstand van 868 km constateerde en hiermee 1292.287 mpm realiseerde. De 1e prijs was binnen en dat tegen niet minder dan 1030 Agenvliegers. Deze klasbak is notabene een volle broer van de doffer die in 2019 alles en iedereen de baas was op Pau en werd afgevlagd als winnaar in de Brabantse Superleague. Ik heb me laten vertellen dat er veel Batenburgbloed door zijn aderen stroomt. Dit soort goudhaantjes misstaan op geen enkel hok. Jos is de eigenaar van deze winnende atleten, dus resteert mij hem van harte te feliciteren met deze grandioze BSL-overwinning. De vlucht kende een prima verloop en kon reeds om 21.02 uur op een afstand van 890 km worden gesloten.

Onze gelukwensen gaan uit naar alle prijswinnaars van deze Agen oude duiven 2022. De tussenstand van de kampioenschappen is te volgen op onze website, alwaar u eveneens in de loop van de week de prijsverdeling kunt zien van onze SUPERSPRINT op Barcelona. Heeft u een reclame op deze uitslag, dan kunt u hem via uw centrumleider indienen. Allemaal veel succes op Barcelona, dat het een eerlijke en mooie vlucht mag worden.

Namens alle deelnemende IFC's van de Brabantse Superleague,

Philip Geerdink

 

Top 10 Brabantse Superleague uitslag Agen oud

1030 duiven – 139 deelnemers

1.  Jos van Oirschot jr,  Putte

2.  F. Zwiers,  Terheijden

3.  Jack van Delft,  Dongen

4.  G. Kouters en zn,  Noordhoek

5.  Mevr. Hoogendam & zn,  Fijnaart

6.  L. Koevoets,  Standdaarbuiten

7.  Ko van Dommelen,  St. Philipsland

8.  R. de Leeuw,  Made

9.  Andre Havermans,  Oud-Vossemeer

10.  A. van Leuken,  Nistelrode