Meer nieuws

Van Gastel Kevin – Brecht Koning Grote Halve fond 2022 – St. Job

24 Oct 2022

Brecht: Het is wat met gemengde gevoelens dat Kevin recht tegenover mij aan de living tafel zit. De beslissing om al zijn duiven te verkopen is duidelijk geen beslissing welke zomaar genomen werd. Kevin begint zijn verhaal: “Al sinds mijn 14e levensjaar, en dat is ondertussen al 25 jaar geleden, ben ik verzot van het duivenspel. Duiven kweken en nog liever spelen zit in mijn genen want ook mijn vader Jos is een fanatieke liefhebber. Vroeger speelden we samen. De taken werden verdeeld en de snelheidsvluchten waren ons geliefd speelterrein. In 2009 heb ik dan in eigen naam een hok gestart. Ik kon de bouwgrond aan de overkant van mijn ouderlijk huis op de kop tikken en heb mijn eigen stekje gebouwd. Ik moet zeggen dat papa Jos de periode nadien meermaals per dag de straat overstak om ook bij mij een handje toe te steken op het duivenhok. In 2013 won ik het Koningschap St. Job op de snelheid en dat zag ik als een hoogtepunt om het snelheidsspel meer links te laten liggen en om mij te focussen op de halve fond vluchten. Het geheel klikte wonderwel maar in 2017 kreeg mijn papa serieuze gezondheidsproblemen en diende een longtransplantatie te ondergaan. Gevolg is dat hij niet meer op de duivenhokken mocht komen en ik dus een helpende hand kwijt was. Doch dit voorval motiveerde me om er nog harder voor te gaan en me nog meer in te zetten en tegelijkertijd bewezen mijn duiven dat ze ook de 500km vluchten perfect aankonden. Zo wonnen ze o.a. 1e Nat (z) Chateauroux oude duiven, 1e prov. Vierzon jonge duiven, 10e Nationale asduif KBDB halve fond oude en tal van ereprijzen in het sterke lokaal van St. Job. 
De basis van mijn kolonie werd in eerste instantie opgebouwd met duiven van plaatselijke snelheidsspelers waarbij een duiver met veel “Marcelis” bloed en een duivin van Achiel De Ceuster een waar top koppel vormden. Zowel hun kinderen als kleinkinderen vlogen toch zo graag in de top van de uitslag en kroonden zich meermaals als asduif in de diverse kampioenschappen. Uit deze duiven creëerde ik als het ware een eigen stammetje dat succesvol verrijkt werd met duiven van  mijn goede vriend Bart Geerinckx. In 2016 en 2017 haalde ik daar telkens 8 duiven. Vooral de lijn van mijn “Witte Geerinckx” (B17-6023262) heeft het talent om keihard uit te halen op de vluchten. Naast de Geerinckx duiven ben ik super tevreden over de inbreng van de duiven van Johan den Hartog en Zoon en een duiver van Staf Mertens (lijn “Olympic Niels” Van Dyck en “Leeuw” Wouters Marcel). Via een bon mocht ik een jonge duif bij Ronny Defeyter gaan halen. Ik koos me duivinnetje B15-6021282 en zette het tussen mijn jonge garde. Op het einde van het seizoen kroonde ze zich als 10e Nationale asduif KBDB halve fond en nadien werd ze op het kweekhok moeder van o.a. “Sofia” (won 11 prijzen 1/10) en “Kevin” (won 1e Melun 3.400d.). 

Geen jonge duiven gekweekt in 2022

Ondertussen gaat het niet enkel en alleen op duivengebied super maar ook op professioneel gebied staan alle zeilen in de wind. Kevin, werkzaam in vleesverwerkend bedrijf Pluma in Wommelgem, krijgt meer en meer verantwoordelijkheid in het bedrijf. Meer verantwoordelijkheid is meestal gelinkt aan onregelmatigere werkuren en soms vergaderingen tot in de latere avonduren waardoor er van de stipte verzorging bij de duiven geen sprake meer is. 
Combineer dit met de aandacht die het jonge gezin Van Gastel ook verdient en dan is er voor de duiven te weinig tijd om alles tot in de perfectie te verzorgen. “En daar knalt het schoentje” vertelt Kevin. “Als ik iets doe wil ik het goed doen. Ik hekel half werk en daarom had ik eind 2021 al besloten om geen jonge duiven meer te kweken zodat ik al mijn weinige vrije tijd aan het oude en jaarse team kon schenken.”

Het is nu een periode in mijn leven waar mijn gezin en werk voorrang hebben op het duivenspel en daarom heb ik in samenspraak met mijn vrouw besloten om met uitzondering van enkele duiven ouder dan 2014 (kwestie van toch nog eens naar de duiven te kunnen gaan) alles in verkoop te brengen. Alle kwekers en alle vliegduiven zitten in de verkoop. 
Het was zeker en vast geen makkelijke beslissing maar verschillende liefhebbers, waarbij o.a. Bart Geerinkx, hebben al mooie successen met mijn duiven behaald en dat sterkt me dat de kopers van mijn duiven eveneens veel kans maken om te slagen. Ik wens iedereen bij deze al heel veel succes. 

Enkele toppers in de verkoop zijn:

 

 

Deze internetverkoop start 17 Oktober en eindigt 27 Oktober in verscheidene delen vanaf 14u.