Meer nieuws

Rex de Leeuw trotseert fiasco vanuit Narbonne

02 Aug 2022

Narbonne met 26.149 duiven internationaal, waarvan 6.257 duiven voor d´n Hollanders, die deze vlucht veelal gebruiken om hun jaarlingen op herhaling te sturen. Inrichter is sinds jaar en dag Indépendante de Liège, die naar verluid een hoofdrol in deze catastrofe heeft gespeeld. 

Donderdagavond hadden weersvoorspellers van dienst ons op het, richting Alpen en Zuid-Duitsland, wegtrekkende onweersfront gewezen, wat in de loop van de vrijdag zijn beslag zou leggen. Daarna zou de zon vrijspel krijgen en waren de vluchtcondities optimaal geweest. Een lossing van onze duiven op vrijdag werd op voorhand uitgesloten, immers zaterdag was er geen vuiltje aan de lucht.

Wat schetste mijn verbazing als ik op vrijdagmorgen de ZLU-site raadpleeg om het uitstel bevestigd te krijgen, dat er toch was gekozen voor een lossing te Narbonne om 7.20 uur onder een 'licht bewolkte' lucht. Laatstgenoemde werd meteen de nek omgedaan als je het bijgevoegde filmpje op de Pipa-site bekijkt, ik zou met een dergelijk donkere lucht het niet in mijn hoofd halen duiven te lossen, laat staan van een internationale vlucht. Van een goed vertrek kan nauwelijks of géén sprake zijn geweest. De duiven die wel zijn weggekomen werden enkele honderden kilometers verderop gefêteerd door hevige onweersbuien en draaiende winden. Onze jonge Narbonnevliegers zijn gedesoriënteerd en op de dool geraakt, het inferno was compleet!

Slechts 10 duiven wisten 's avonds hun hok te bereiken, de eerste duif werd in België aangemeld en speelt maar liefst 184 mpm sneller dan de tweede aangemelde duif, komend uit het Franse Rollot. 3 Belgen en 7 Franse duiven arriveerden op vrijdagavond, in niet minder dan 24 uur tijd was het gros van de Westeuropese fondhokken uitgekleed voor 2023. Een voorzichtige schatting houdt rekening met een verlies van 15 à 16.000 duiven, dit is onze sport niet waardig en hoop ik dat de personen achter dit Narbonnedrama uit hun functie worden ontheven, zodat een herhaling in de toekomst niet meer kan en mag plaatsvinden.

Apropos, mijn zegje gedaan en nu terug naar de wedstrijd. Hoe bizar de vlucht ook verliep, vlaggen we op de meet altijd de winnaars af en deze keer was het er niet zomaar een: Rex de Leeuw uit Made, een liefhebber die zich de afgelopen jaren geweldig in de kijker weet te vliegen. Rex klokte zijn "742" reeds om 8.16 uur en behaalde op een afstand van 958 km een snelheid van 891 mpm. Niemand uit onze BSL wist betere papieren te overhandigen, dus  heeft deze crack 1364 Narbonnegangers weten te vloeren. Proficiat Rex, je bent hard op weg je een plaats te verwerven tussen het kruim van de Brabantse fondelite.

Uiteraard gaan onze felicitaties uit naar alle prijswinnaars van deze gedenkwaardige Narbonnevlucht.

 

Dankzij onze sponsors konden wij dit jaar voor het eerst een vijftal prijzen van 50,- Euro vervliegen. Afspraak 1 prijs per persoon en af te rekenen 14 dagen na het verschijnen van deze uitslag. De prijswinnaars (onder voorbehoud van reclames) zijn:

Prijs 10 Comb. Vos-v. Wanrooij   Geffen                       IFC Oss

Prijs 20 Jeroen van Heumen        Oss                            IFC Oss

Prijs 30 Jo van Schijndel & Znn   Geffen                       IFC Oss

Prijs 40 Comb. Kroon & Erren      Ven-Zelderheide      IFC Oss

Prijs 60 Ronald Geerdink              Hoogerheide            IFC Hoogerheide

Heeft u een reclame op deze uitslag, dan kunt u deze indienen via uw centrumleider. De tussenstanden van onze kampioenen kunt u volgen op onze website, hier kunt u zich tevens verdiepen in alle IFC wedvluchtverslagen.

Heel veel succes toegewenst op de hekkensluiter van het ZLU-seizoen vanuit Perpignan.

Namens alle deelnemende IFC's van de Brabantse Superleague,

Philip Geerdink

 

Top 10 Brabantse Superleague uitslag Narbonne

1364 duiven – 119 deelnemers

1.  R. de Leeuw, Made

2.  Nico Pronk, Mill

3.  Fr. Belleter, Nispen

4.  Mevr. M. van Geel, Nieuw-Vossemeer

5.  Klessens-De Lepper, Valkenswaard

6.  Mevr. M. van Geel, Nieuw-Vossemeer

7.  J. van Heumen, Oss

8.  C.J. de Heijde, Made

9.  George Schenk, ’s-Hertogenbosch

10.  Comb. Vos-v. Wanrooij, Geffen