Meer nieuws

Rex de Leeuw op herhaling vanuit zware Perpignan

08 Aug 2022

In het eerste weekend van augustus staat sinds jaar en dag Perpignan als slotaccoord op de internationale grote fondkalender. Na het drama van Narbonne, een week eerder, nam de inrichter geen enkel risico en werd de lossing uitgesteld tot zaterdagmorgen 7.30 uur. Bij een strak blauwe lucht werden de duiven in vrijheid gesteld, getuige een filmpje wat viral is gegaan. Onderweg goed vliegweer bij een overwegend noordoosten wind dus geen weer voor ‘watjes’ and so be it. 

De Brabantse Superleague mocht 786 duiven verwelkomen, wel iets minder dan vorig jaar, maar na de archi-slechte vlucht vanuit Narbonne mogen we zeker niet klagen. De eerste Nederlandse duiven vielen in de Hoeksche Waard, ze gaven zelfs de Belgen het nakijken. Om 10.24.41 uur kwam dan eindelijk de eerste BSL-melding vanuit Made en............wederom van fondcrack Rex de Leeuw, wiens duiven inderdaad een leeuwenhart blijken te hebben, de laatste weken staat zijn naam onafgebroken aan de kop van alle nationale marathonuitslagen. Samen met plaatsgenoot Cor de Heijde is Rex ook een van de te kloppen mannen in het kampioenschap van de BSL 2022. Rex, een diepe, hele diepe buiging voor deze tweede knockoutslag aan de concurrentie, we zullen eraan moeten wennen dat de prijzen pas aan de Madese meet worden verdeeld. PROFICIAT.

De felicitaties gaan ook naar alle overige prijswinnaars van deze loeizware BSL-vlucht vanuit Perpignan. Sluiting van het concours vond plaats op maandagmorgen om 11.13 uur op een afstand van 1003 km. De kampioenen van 2022 zijn bekend en de uitslag hiervan zal op onze website worden geplaatst, aan hen uiteraard ook onze welgemeende felicitaties. De huldiging zal dit jaar worden verzorgd door IFC Stiphout.

Heeft u een reclame op deze uitslag, dan kunt u deze via uw centrumleider indienen. De ‘rustige periode’ is nu aangebroken, eindelijk tijd voor de eerste selectie en het opleren van onze jonge duiven.

Dank voor de sportieve deelname aan onze concoursen. Wie weet treffen we elkaar van de winter op een of andere manifestatie, zo niet dan wens ik u een goede gezondheid toe en hoop ik op uw deelname volgend jaar.

Namens alle deelnemende IFC's van de Brabantse Superleague,

Philip Geerdink

 

Top 10 Brabantse Superleague uitslag Perpignan

786 duiven – 106 deelnemers

1.  R. de Leeuw, Made

2.  J. Severijnen, Lepelstraat

3.  J. van Schijndel en Znn, Geffen

4.  C.J. de Heijde, Made

5.  Ph. Geerdink, Hoogerheide

6.  A. van Leuken, Nistelrode

7.  F. Laros, Kaatsheuvel

8.  R. de Leeuw, Made

9.  Fr. Belleter, Nispen

10.  P. Paridaans, Duizel

 

Hokkampioenschap Brabantse Superleague 2022

1.  C.J. de Heijde, Made

2.  R. de Leeuw, Made

3.  Mevr. M. van Geel, Nieuw-Vossemeer

4.  Hoefnagels-Beens, Chaam

5.  Kees de Graaf, Eethen

 

Duifkampioenschap Brabantse Superleague 2022

1.  R. de Leeuw, Made,  19-3913146

2.  J.W. van Gils, Oosterhout,  18-3805269

3.  P. Marijnissen, Fijnaart,  21-2117317