Meer nieuws

Propagandadag Jeugdclub Oost-Vlaanderen

23 Feb 2023

Op zaterdag 18 februari jongstleden heeft Jeugdclub Oost-Vlaanderen zijn jaarlijkse propagandadag georganiseerd.

Tijdens deze gala-avond werden de Oost-Vlaamse jeugdkampioenen van 2022 uitgebreid gehuldigd.

Het openingswoord van de voorzitter.

Beste leden van Jeugdclub Oost-Vlaanderen,

Beste sympathisanten,

Goedenavond allemaal!

Het is fantastisch om jullie allemaal te mogen verwelkomen op onze Propagandadag.

Nadat we genoodzaakt waren om de voorbije 2 edities te annuleren door het u allen wel bekende Corona-virus, is het fijn om jullie hier allemaal terug te zien. Op deze manier kunnen we nu onze jeugdkampioenen eindelijk terug de volle aandacht geven die ze verdienen.

Sinds de laatste Propagandadag in 2020, lijkt wel al een eeuwigheid geleden, is er het één en ander veranderd binnen het bestuur van Jeugdclub Oost-Vlaanderen. Naast de vaste gezichten van Guy Callebaut en Laurens Gyselbrecht (die al een hele tijd deel uitmaken van het bestuur), is Koen Baute terug van (eigenlijk nooit helemaal) weggeweest. Daarnaast zijn Brent van Syngel en ikzelf, Jonas Everaert, toegetreden tot het bestuur. Laurens is penningmeester, Koen is secretaris, Guy zorgt voor de relaties met KBDB zowel provinciaal als nationaal. Brent, de benjamin van de groep, biedt als ondervoorzitter ondersteuning waar nodig en zorgt ervoor dat onze oudere bestuursleden jong van geest blijven. En ikzelf ben door de anciens van de groep dan maar meteen tot voorzitter gebombardeerd.

De planning voor vanavond is goed gevuld met de huldigingen van onze kampioenen en asduiven in 4 verschillende categorieën, namelijk 6 tot 12 jarigen, 13 tot 21 jarigen, 22 tot 30 jarigen en de beginnelingen ouder dan 30 jaar.

We gaan vanavond genieten van een heerlijk diner hier in de mooie setting van Salons Mantovani. Tussen de gangen van het menu gaan we de huldigingen doen, te beginnen met onze oudste leden, namelijk de beginnelingen ouder dan 30 jaar.

Vanavond worden er voor enkele duizenden euro’s aan naturaprijzen uitgedeeld aan onze jeugdleden. Dit is uiteraard onmogelijk zonder de medewerking van een aantal sponsors. Daarom een speciaal woordje van dank aan de KBDB, de firma Beyers, de firma Vanrobaeys, de firma Winners, de firma Herbots en Hobbycenter Schoors.

Voor de kampioen Fond in de 3 jeugdcategorieën hebben we ook een mooie extra prijs. Zij zullen elk een bon krijgen voor een jonge duif op afspraak bij fondvirtuoos Joost De Smeyter – Restiaen uit Melden. Uiteraard zijn we Joost heel dankbaar voor deze mooie schenking.

Naast de levensnoodzakelijke sponsoring, halen we ook een deel van onze inkomsten uit onze tombola waarvoor we in de loop van de avond de loten zullen verkopen. Eén lotje kost 5 euro, 3 lotjes aan 10 euro en 7 lotjes voor 20 euro. In de enveloppes zitten zowel een geel als een blauw lot. Het gele lot is altijd prijs op onze rijk gevulde prijzentafel (met maar liefst 300 prijzen). Uit de blauwe lotjes worden dan nog enkele hoofdprijzen getrokken. We hebben onder andere enkele zakken duivenvoer te verloten en als klapper op de vuurpijl een donsdeken met 2 hoofdkussen ter waarde van 200€.

Een derde bron van inkomsten is onze jaarlijkse bonverkoop. Deze loopt momenteel online bij PITTS.be en duurt nog tot donderdagavond 20 uur. We hebben momenteel al op een mooie opbrengst maar uiteraard mag daar gerust nog iets bijkomen.

Waarschijnlijk is het jullie opgevallen dat we dit jaar geen prijskamptentoonstelling inrichten zoals in het verleden het geval was. Dit was voor ons geen makkelijke beslissing om dit niet te laten doorgaan, maar rekening houdend met de huidige vogelgriepproblematiek, leek het ons de enige juiste beslissing.

Om af te sluiten wil ik jullie allemaal graag uitnodigen op de Nationale Dagen die doorgaan op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart in de Nekkerhal te Mechelen. Dit jaar hebben we een gezamenlijk stand samen met de Antwerpse- en West-Vlaamse jeugdclub. Nieuw dit jaar is dan onze stand nog meer interactief zal zijn dan voorgaande jaren met o.a. enkele volksspelen zoals onder andere een tafelvoetbal en een darts. Op onze stand kan iedereen terecht om te verbroederen met andere jeugdspelers over de provinciegrenzen heen. Verder organiseren we voor de jeugdliefhebbers en beginners een “zoektocht” die u langs de verschillende standhouders brengt die aanwezig zijn op de Nationale Dagen. Meer info zal je op de stand van de jeugdclubs kunnen bekomen op zaterdag 18 maart. Kom dus zeker langs op onze stand. Aan deze spannende zoektocht zijn er ook enkele leuke prijzen aan verbonden.

En oh ja, om niet een hele avond naar mij te moeten luisteren en kijken, hebben we voor een aangenamer uitzicht gezorgd. Carmen Schoors zal namelijk het vervolg van de presentatie van deze avond op haar nemen, waarvoor dank.

Ik wens jullie verder heel veel succes toe in het komende sportseizoen, laat het eten smaken en maak er een aangename en fijne avond van!