Meer nieuws

ONS NIEUW HERBOTS KWEEKBOEK 2024

10 Mar 2024

Beste Sportvrienden, 
 

Het eerste jaar nadat we afscheid hebben genomen van onze papa Filip Herbots op zelfstandige basis spelen doet iets met een mens. We wilden even goed en als het kon nog beter doen! We hebben er hard voor gewerkt zodat onze “papa” fier zou zijn op ons. We mogen met grote fierheid zeggen dat we daarin ook met glans geslaagd zijn ! In 2023 winnen we de 1e Nationale Asduif Fond Oude op 4 KBDB vluchten, maar met zéér uitzonderlijke prestaties. De duif 2130124-21 wint in een tijdspanne van 1 maand 4 x in de TOP 9 Nationaal op vluchten tussen 650 km en 800 km , een “unicum” wat we nog nooit eerder hadden meegemaakt! Als eerbetoon aan papa werd hij dan ook “De Flup” genoemd.

Niet enkel “De Flup” deed het voortreffelijk maar we konden ons maar liefst 8 x in de Top 10 en 29 x in de Top 50 op de Nationale KBDB vluchten klasseren in 2023 (zie pag 70) en dit alles met nakomelingen van de duiven die we in dit kweekboek voorstellen. 

Stilstaan is achteruitgaan en daarom blijven we steeds zoeken naar nog betere en nog snellere duiven! Zo hebben we fors geïnvesteerd in nieuwe duiven zoals de ouders van Olympic Rico (White Man x New Niki) . Dit koppel is misschien wel het beste kweekkoppel in België, kinderen wonnen 1e Nationale Asduif KBDB snelheid Jonge duiven 2020 (tevens 1st World Best Pigeon Snelheid) Olympic Rico (pag7) maar in 2022 gaf dit koppel opnieuw een Nationale Asduif, 4e Nationale Asduif KBDB snelheid Jonge Duiven en in 2023 opnieuw een 5e Nationale Asduif KBDB snelheid Jonge Duiven …wat een uitzonderlijk kweekkoppel! (pag 4+5)

De Nationale vlucht uit Limoges werd gewonnen door Team Hooymans WFL met een zeer uitzonderlijke en later fel besproken duif “ De Wout”, die won 2 x 1e Nationaal en 8 x in de eerste  63 Nationaal . Ik was er als de kippen bij om het eerste jong van De Wout naar Halle Booienhoven te halen en mocht van Jan de mooiste uitzoeken, Jonge Wout (pag. 8)

Onze medewerkers deden het op eigen hokken ook voortreffelijk, zo behaalde  Björn Knaepen met zijn Crazy Fighter (pag 13) de titel van 1e World Best Pigeon halve fond in België en Viktor Knaepen won met zijn Chicou (pag 14) de 1e Nationaal Bourges jonge duiven 2023. Beide winnaars verhuisden ook naar onze kweekhokken.

In Nederland vloog er nog zo’n wonderbaarlijke duif met name “Jonge Bertus” (pag.15), 1e World Best Pigeon Nederland snelheid en tevens 1e Nationale Asduif snelheid 2023, ook deze duif werd naar ons  kampioenen kweekhok gehaald. In Portugal was ons oog gevallen op "RUBY" (pag11), een duif met 7 zuivere 1e prijzen en 1st World Best Pigeon met een uitzonderlijk goede stamboom…

Kweken is zoeken, een zoektocht naar de allerbeste duiven, we hebben er alle vertrouwen in dat deze nieuwe TOPPERS ons hierbij gaan helpen. Heeft u interesse in jonge duiven uit onze kwekers, twijfel niet en contacteer ons vrijblijvend voor alle informatie.

Geniet samen met ons van dit prachtig kweekboek en wij wensen u veel succes !

Heeft u interesse in  jonge duiven uit onze kwekers,  twijfel niet en contacteer ons volledig vrijblijvend voor alle informatie.
Geniet samen met ons van dit prachtig kweekboek (klik hier voor de digitale versie) en we wensen u veel succes toe!

Indien u onze papieren versie van het nieuw kweekboek kostenloos wil bestellen, dan kan dit via telefoon (011 78 91 90) of e-email naar: [email protected]

 

Jo & Miet Herbots