Meer nieuws

Nationale winnaar Marseille zit bij Jeroen van Heumen in Oss

25 Jul 2022

Vrijdag j.l. teisterde een slechtweerzone het noorden van Frankrijk, dus uitstel was onvermijdelijk. Zaterdag moesten we als deelnemers maar begrip hebben voor de keuze van de inrichters(?) en opnieuw werd ons geduld op de proef gesteld. Zondag 7.00 uur in de morgen galmde dan eindelijk de verlossende claxon van de duivenwagen over de losplaats en konden de duiven in vrijheid worden gesteld. Een variabele, hoofdzakelijk noordwesten wind, blies over de zonnige route, niets wees erop dat we anderhalve dag later nog duiven zaten te wachten.

Nationaal en in de Brabantse Superleague zijn de zegebloemen voor Jeroen van Heumen uit Oss die zondag om 20.54 uur getuige was van zijn gouden constatering op Marseille 2022. Jeroen is zeker geen eendagsvlieg binnen de BSL en met deze nationale- en provinciale zege toont hij de suprematie van zijn vlieghok eens te meer. De snelste Marseilleduif van 539 BSL-duiven is al meer dan een felicitatie waard, maar met een dergelijke dubbelslag verovert Jeroen stilaan een plaats tussen de groten binnen onze sport.

Uiteraard gaan onze felicitaties uit naar alle prijswinnaars op deze uiterst lastige Marseille. Het BSL-concours sluit om 16.27 uur op een afstand van 926 km met een snelheid van 579 mpm.

Volgende week staat Narbonne alweer op de agenda met 5 gratis extra prijzen van 50,- Euro, wie gaan hiermee aan de haal? Ik kan u reeds verklappen dat we 1364 duiven hebben in de BSL, dit zijn helaas 438 duiven minder dan vorig jaar.

Voor de tussenstand van de kampioenen verwijs ik u naar onze website. Een reclame op deze uitslag? neem dan contact op met uw centrumleider. Volgende week Perpignan, de hekkensluiter van het seizoen en dan gaan we met zijn allen weer een klein jaartje 'op stok'. Speel nu nog wanneer het kan. Succes aan alle deelnemers van Narbonne.

Namens alle deelnemende IFC's van de Brabantse Superleague,

Philip Geerdink

 

Top 10 Brabantse Superleague uitslag Marseille

539 duiven – 93 deelnemers

1.  J. van Heumen, Oss

2.  H. van Venrooij Jr., Deurne

3.  Nico Pronk, Mill

4.  Daan Besseling, Tilburg

5.  H. van Venrooij Jr., Deurne

6.  J. van Schijndel en Znn, Geffen

7.  Hoefnagels-Beens, Chaam

8.  C.J. de Heijde, Made

9.  Ko van Dommelen, St. Philipsland

10.  Ron Krijgsman, Hoogblokland