Meer nieuws

UPDATE - MEDEDELING VAN DE KBDB – Covid-19

25 Mar 2021

MEDEDELING VAN DE KBDB – Covid-19 

Zoals reeds in een voorgaande mededeling aangekondigd, ontvingen wij de telefonische goedkeuring om, mits strikte toepassing van het door de KBDB opgestelde vademecum, leer- en wedvluchten in te richten.

Op 26/03/2021 mochten wij ook schriftelijke bevestiging ontvangen van het Kabinet van Minister David Clarinval en waarvan hierna, de vrije vertaling van de inhoud ervan, wordt opgenomen:

Goeiedag,

Hierbij bevestig ik u dat Minister David Clarinval, uw inkorvingsprocedure, in het kader van de organisatie van duivenwedstrijden, heeft goedgekeurd.

Deze inkorvingen moeten uitgevoerd worden in strikte overeenstemming met de sanitaire voorzorgsmaatregelen en -voorwaarden uiteengezet in het Koninklijk Besluit ter voorkoming van covid-19, dat beschikbaar is op de algemene informatiesite met betrekking tot COVID-19 (www. Info-coronavirus.be).

Dit koninklijk besluit legt de basisregels vast die moeten worden nageleefd in zake buitenbijeenkomsten en “social distancing”, regels waarmee in uw vademecum rekening wordt gehouden.

 

Emmanuel WART

Responsable de la Cellule Agriculture et Sécurité de la Chaîne alimentaire

 

In het kader van de bestrijdiging van de Covid-19 pandemie werden nieuwe maatregelen uitgevaardigd door de federale overheid.

 De KBDB is actueel in onderhandeling met de kabinetten van de bevoegde federale ministers teneinde meer duidelijkheid te bekomen voor wat betreft het organiseren van de wedvluchten voor het komende weekend (27 & 28/03/2021).

 Wij beseffen dat een duidelijke communicatie naar onze leden en onze verenigingen toe onontbeerlijk is maar hiervoor dienen wij uiteraard over officiële documenten van de bevoegde federale departementen te beschikken. Pas dan kunnen wij met een grust gemoed ons voorbereiden op de eerste vluchten van het sportseizoen 2021.

 Wij vragen u dan ook om regelmatig onze website en onze Facebook pagina te consulteren. U zult begrijpen dat het nutteloos is om telefonisch contact op te nemen met de KBDB of vragen via e-mail naar de KBDB of zijn mandatarissen te richten tot zolang wij over geen officiële berichtgeving beschikken.

 Wij verzoeken u dan ook nog een beetje geduld uit te oefenen en wij van onze kant beloven om zo vlug als mogelijk de genomen beslissingen van de federale overheidsdiensten te communiceren.

 Hou het vooral veilig en gezond!

Met vriendelijke groeten.
De nationale voorzitter,
Pascal Bodengien.