Meer nieuws

Medart Marc (St. Truiden) Kleine kolonie, maxi prestaties

03 Oct 2022

Met een kleine kolonie topprestaties behalen…het is weinigen onder ons gegeven maar met de kolonie van Marc Medart uit St. Truiden hebben we zo een “witte merel” te pakken. Marc is op en top melker en met slechts een team van 14 koppels vliegduiven, welke op totaal weduwschap gespeeld worden, 50 jonge duiven en 10 kweekkoppels weet hij wekelijks knaluitslagen op papier te zetten. Ook afgelopen seizoen haalde hij hard uit want inclusief dubbelingen stond zijn naam maar liefst 46 maal bovenaan de uitslag. Zonder dubbelingen werden er 24 zeges tegen het spreekwoordelijk plafond gespijkerd. 
Alles heeft hij te danken aan een sterke kweekbasis waarop hij al jaren kan vertrouwen. Marc vertelt: “mijn echte stamduiven komen van Clerinx, dit verrijkt met duiven van Rego Daan, Roger Mertens, Hayen Georges & Luc, Haesevoets & Zonen en Germijns Jean-Marie (duiven Hermans-Bonné). En voor de rest alles tip top verzorgen met de producten uit het Herbovet gamma en jaarlijks streng selecteren. De selectie lat kan niet hoog genoeg liggen” Presteren van de snelheid tot en met de 500km vluchten is de boodschap.” 
Terloops vermeld, Marc kreeg de eerste maal internationale bekendheid toen hij in 2005 de 1e Nationale asduif KBDB snelheid oude duiven won. Een seizoen later won hij de 5e en 12e nationale asduif Snelheid KBDB…als men zulke adelbrieven kan voorleggen is verdere commentaar overbodig. 

Speciaal voor Pigeon Bids brengt Marc een selecte groep top prestatie duiven in verkoop. Een drietal toppers zijn:

Zoals u kan zien... jonge bewezen vliegers die op ieders kweekhok zeker en vast welkom zijn en voor de nodige versterking kunnen zorgen

 

Hier niet twijfelen !