Meer nieuws

Limburgse duivenvluchten steunen Kom op tegen kanker

03 Aug 2021

1995-2021 26 jaar Limburgse duivenvluchten steunen

Kom op tegen kanker

Secr : Jean Hulshagen Klaproosstr.7 3560 Lummen tel:  0476/211849 

e-mail: [email protected]

 

26ste keer vliegen de Limburgse duiven ten voordele van Kom op tegen kanker

Kom op tegen kanker - Giften & Legaten

Meer dan een kwarteeuw reeds steunen de Limburgse duivenliefhebbers ‘Kom op tegen kanker ’en jaarlijks komen hiervoor duizenden duiven aan de start van vele Limburgse liefhebbers. Elke liefhebber die deelneemt schenkt 2 € aan de actie en daarnaast doen de sponsors hun deel door te zorgen dat de liefhebbers tal van prijzen kunnen winnen, het is immers een win-win situatie. Gemiddeld is er de laatste jaren jaarlijks om en bij de 7500 € overgemaakt aan de actie ‘kom op tegen kanker’.

Niet alleen corona zorgt dit seizoen 2021 voor abnormale situaties voor onze hobby, we leven ook mee met de talrijke liefhebbers die door wateroverlast schade hebben aan huizen en sommigen aan hun duivenhokken, zij moeten soms noodgedwongen hun seizoen stoppen of op een andere manier aanpakken..

De grote tot zeer grote verliezen van duiven zijn soms onverklaarbaar maar het zorgt nij vele liefhebbers tot zware ontgoochelingen en ze zien al hun inspanningen van kweek tot training van de één op andere dag verdwijnen. 

Maar daarnaast zijn er ook dit jaar weer meerdere liefhebbers die zelf of in hun nabije familie getroffen worden door kanker want door heel het corona-gebeuren is kanker soms wat minder in de aandacht gekomen en wij willen als organisatie een blijvende steun betekenen voor de actie Kom op tegen kanker.

Wij beseffen dat velen het niet makkelijk hebben om duiven te kunnen inzetten om diverse redenen en willen daarom op voorhand iedereen reeds van harte danken die deelneemt. 

De gratis prijzen worden gelijk verdeeld over de 4 gewesten en zijn dit jaar te winnen in de hoofdwedstrijd oude en jaarse samen (max 10 bons Jans voor de eerstafgegeven 10 duiven mogen oude en jaarse zijn zoals u zelf kiest) en jonge duiven (max 10 bons Jans) Deze duiven kunnen de gratis prijzenpot ter waarde van 7000 € winnen. Ook indien u geen bons Jans hebt kan u de actie steunen door in te korven en natuurlijk mag u meer dan 10 duiven inkorven per reeks. Het wedstrijdreglement is aanwezig in de inkorvingslokalen en is te raadplegen op meerdere websites op het internet. 

Een data voor de slotavond ligt wel vast op 15 oktober maar effectief doorgaan zal afhangen van de coronamaatregelen die zullen gelden in die periode, we houden u verder op de hoogte.

 

KOTK2021