Meer nieuws

Kobe & Kato Herbots uit Velm en hun superkweeklijn “Geof”

16 Aug 2023

Het Limburgse Velm, de thuisbasis van Kobe & Kato Herbots samen met hun papa Raf Herbots. Nu al meerdere jaren blijkt dat de lijn van “Geof” en alles wat rond deze familie hangt de sleutel tot succes is. Meerdere hokken hebben dit seizoen opnieuw op nationale vluchten of kortere snelheidsvluchten geschitterd met topprijzen tegen duizenden duiven.

Successen op andere hokken dankzij ijzersterke kweekbasis

BE 16-2146541 “Geof” 

Dit is een duiver die tot stand is gekomen dankzij de strategie van deze kolonie. Eerst presteren en daarna kweken, de beste duiven werden hier altijd na het seizoen gekoppeld aan de beste kwekers en zo is “Geof” tot stand gekomen. Zijn vader won zelf 6de Nationaal Bourges tegen 36.307 jonge duiven en zijn moeder is een dochter van “Super One” die zelf 44ste Nationaal Argenton won van 19.303 duiven ( tevens is ze dochter van superkweker Gaston Jr van Bart & Nance Van Oeckel ) die toen was gekoppeld aan “F16”, de stamvader van Bart & Nance Van Oeckel. 

Recente top referenties op nationaal vlak

Ondertussen is hij al vader, grootvader en overgrootvader geworden van meerdere topduiven.

Cloetens Dirk ( Rotselaar ) 1 Nat (z) Bourges 3.205 jonge duiven

Ten huize Dirk Cloetens is “Magic Dries” de nieuwe superkweker geworden op 2 jaar tijd, hij is een ½ broer van “Geof” en komt uit dezelfde moeder “Super F16” ( Dochter F16 B & N Van Oeckel x Super One ). Hij kweekt met 3 verschillende duivinnen al echte toppers.

Nu in het seizoen 2023 wint Dirk opnieuw 1ste Nat (z) Bourges tegen 3.205 jonge duiven met een dochter uit superkweker “Magic Dries”.

Van Den Abbeel – Peleman ( Buggenhout ) 2 Prov Bourges 4.988 jonge duiven

De superman uit Lebbeke die sinds jaar op een nieuwe locatie speelt wint 2 Prov Bourges 4.988 jonge duiven vorig weekend met een kleinkind van “New National Geof” 1ste Nationaal La Souterraine 14.315 jonge duiven en hij is op zijn beurt een kleinzoon van stamvader “Geof”. Het zilver werd hier gewonnen na hokgenoot. 

Knaepen Bjorn & Danny ( Nieuwerkerken ) winnen 1ste Midden Limburg Dizy 3.320 jonge duiven. 

Ook op de kortere vluchten doen deze duiven het super, een ingeteelde jonge duif ( Zoon Geof x Kleindochter Geof ) wint 1ste Midden Limburg Dizy 3.320 jonge duiven. 

Menten Ronny ( Rummen ) 1ste Nationaal Aurillac 6.512 jaarse en snelste van 11.854 duiven. 

Ronny Menten won dit jaar de nationale vlucht vanuit Aurillac en dit was een achterkleinkind van “Kato”. “Kato” is een rechtstreekse dochter van “Geof” en is aan het uitgroeien tot een echte superkweekster. 

Herbots Jo & Raf ( Halle – Booienhoven ) 

Ten huize Herbots zelf zijn er meerdere toppers die schitteren op dagfond, halve fond en zware halve fond. 

Eéntje van de vliegploeg van dit seizoen stellen we hier aan jullie voor. BE 22-2125155 is een rechtstreekse dochter van “Geof” en wint 7 I.Prov.Orleans 3.192d – 7 Nat (z) Bourges 1.588d en 22 NAT Aurillac 6.512d. 

De andere toppers zijn al meerdere jaren gekend maar willen we jullie zeker niet onthouden. 

“Geof” werd vader van “BE 18-2135111” Olympic Manuela

( gevlogen bij Herbots Jo & Raf ) 5 x 1ste 

1 World Best Pigeon All Round België 2019

1 Nat Olympiadeduif Cat.B België 2020

4 Nat Olympiadeduif Cat.D België 2020

“Geof” werd grootvader van “New National Geof” 1ste Nationaal La Souterraine 14.315 duiven ( gevlogen bij Van Den Abbeel – Van Paesschen )

Dit is een korte opsomming van enkele super topduiven uit deze fantastische kweeklijn "Geof", waarvan we het laatste nog niet zullen gezien hebben. Altijd op zoek naar "Nummer 1" is ten huize Herbots het motto. Dit was zo in de jaren als wijlen Filip Herbots begon met duiven en is nu nog steeds zo. Enkel het beste is goed genoeg. 

Buelens Kim