Meer nieuws

Hendriks Jo & Florian – Nijswiller 1e, 3e en 5e Chateauroux 1.274d. (Afdeling 4)

29 Jul 2021

De laatste weken waren we allen getuigen van de wateroverlast die ook Nederlands Limburg trof. Ook ten huize Hendriks was er veel waterschade. Onder het duivenhok en in het woonhuis stond het water waar het niet had moeten staan. Veel gedoe in en rond het duivenhok en ondanks deze “miserie” beslisten Jo en Florian om toch in te korven voor de landelijke dagfond wedstrijd vanuit La Souterraine. De jonge weduwnaarsploeg had eerder al Issoudun (waar er met de 7e prijs tegen 34.214d. gestart werd) afgewerkt en nu was het plan om hen een 2e fondvlucht vanuit La Souterraine te laten afwerken. Zo gezegd...zo gedaan en wegens de hectiek in en rond de woning/duivenhok werd er besloten om de duivers bij de inkorving gewoon van het hok te plukken. 
Maar hier stopt het verhaal nog niet. Op zaterdag werd de vlucht wegens te slecht weer uitgesteld en omdat ook op zondag de weersvoorspellingen niet gunstig waren werd het hele konvooi verhuisd naar Chateauroux en aldaar op zondag om 9u15 de manden open te trekken. Met een zwakke noordoosten wind konden de 1.274 Limburgse duiven hun weg huiswaarts inzetten. Beukend tegen de wind in werd de overwinnende duiver door onze sympathieke Limburgers om 18u02 (afstand 538km) geklokt. Goed voor een gemiddeld snelheid van 1.021m/m en daarmee deed geen enkele Limburgse duif beter.

“Kleine Gerard”

De gouden kweeklijn van “Kleine Gerard” slaat weer toe want de Chateauroux winnaar (NL20-1731599) is een volle broer van “Kleine Gerard”. “Kleine Gerard” won o.a. 2e NPO Bourges 8.287d., 4e NPO Montluçon 1.310d. – 5e NPO Lorris 5.537d., 11e NPO Limoges 1.320d. enz…

De jaarling doffer die de 3e prijs behaalt is NL20-1731505… een rechtstreekse zoon van “Kleine Gerard”

Terloops vermeld. De lijn van “Kleine Gerard” beschikt over ongekende kweekcapaciteiten. Zo won Jan Deliege 1e NPO Montluçon met een zoon van “Broer Kleine Gerard”, terwijl de 3e NPO Montluçon van Jan, gefokt werd uit een half broer van “Kleine Gerard”. Vorig jaar werd door de familie Hendriks ook de 1e NPO Sezanne uit “Zoon Kleine Gerard” gefokt en kwam de 2e NPO Sezanne uit een dochter van “Kleine Gerard”.