Meer nieuws

Gebraad-De Wilde snelste duif op Pau/Bordeaux 2022

05 Jul 2022

Gebraad-De Wilde snelste duif op Pau/Bordeaux 2022

Na een voorjaar met prachtig 'duivenweer' hebben we met zijn allen genoten van de een na de andere sublieme oefenvlucht. Nauwelijks verliezen en van onregelmatigheden was absoluut geen sprake. 24 Juni j.l. stond de internationale vlucht vanuit Pau op het affiche, de ZLU-reeks van 7 weken grote fondplezier zou worden afgevlagd. Ware het niet dat de weergoden het tijd vonden om god's akkers eens flink te besproeien, maar moet dat dan gelijk 3 dagen aan een stuk? Er leek geen beweging in te komen dus besloten de inrichters om Pau te verlaten en stuurde het convooi richting Bordeaux, alwaar op maandagmorgen om 7.00 uur het startsein gegeven kon worden.

De talrijke aanmeldingen op Pipa deden ons al snel vermoeden dat Bordeaux in de avonduren betwist zou worden. Wat nog niet vaak is voorgekomen kunnen we het BSL-concours zelfs op de lossingsdag in de avond sluiten en heeft minimaal 1/3 van het deelnemersveld hun thuishaven weten te bereiken. De winnende duif valt bij de combinatie Gebraad-De Wilde uit St. Maartensdijk, zij zien hun "234" van 2020 om 17.58.01 uur over de antenne lopen, op een afstand van 815,966 km maakt deze duif een snelheid van 1240,043 mpm. St. Maartensdijk ligt in het hart van de Zeeuwse enclave die sinds de oprichting dispensatie heeft gekregen om deel te nemen aan de vluchten van de Brabantse Superleague. Zij zijn tevens de eerste Thoolse liefhebbers die een BSL-concours op hun naam weten te schrijven. Hulde voor deze succesvolle Zeeuwse combinatie, heren een hele dikke Proficiat!

Voorts wil ik alle prijswinnaars van harte feliciteren met hun behaalde successen. Voor diegenen die ditmaal niet in de prijzen vielen zou ik willen zeggen Agen zit alweer op de wagen, wie weet staan we de volgende keer bij u stil.

Als het ZLU-treintje eenmaal is gaan rijden staan we zo weer aan de vooravond voor het inkorven van de koninginnevlucht vanuit Barcelona. Hierop spelen we al sinds jaar en dag om de goed gevulde pot van de SUPERSPRINT. Voor zich er ook maar 1 deelnemer heeft gemeld zit er reeds 600,- Euro in de pot. U kunt deelnemen door 5,- Euro af te rekenen bij uw concourspenningmeester, weet u uw 1e getekende als snelste 1e getekende te klasseren dan wint u maar liefst 250,- Euro, voor de opvolgende liefhebbers  zijn ook nog prachtige geldprijzen beschikbaar. Zodra de inschrijvingen binnen zijn zal de prijsverdeling via de site van de Brabantse Superleague bekend worden gemaakt.

Zijn er reclames op deze uitslag, dan kunt u ze via uw centrumleider indienen. Resteert mij u veel succes toe te wensen op Agen Oud en Jaarlingen van komend weekend.

Namens alle deelnemende IFC's van de Brabantse Superleague,

Philip Geerdink

 

Top 10 Brabantse Superleague uitslag Pau/Bordeaux

857 duiven – 147 deelnemers

1.  Gebraad-De Wilde, St. Maartensdijk

2.  Johan Meulendijks, Bakel

3.  J.W. van Gils, Oosterhout

4.  P.J. Westerdijk, Gorinchem

5.  L. van den Kieboom, Raamsdonksveer

6.  Peter van Essen, Woudrichem

7.  J. van Schijndel en Znn, Geffen

8.  Gebr. Holleman, Tienhoven

9.  G.J.L. van Niftrik, Oss

10.  F. Zwiers, Terheijden