Meer nieuws

De Voorjaarsbeurs in Expo Houten-NL

15 Feb 2024

Een bezoek aan de Voorjaarsbeurs in Expo Houten-NL loont!

Met ruim 170 exposanten het startschot van het naderen seizoen.

Nu langzaam de temperaturen buiten weer beginnen op te lopen denken wij met de duiven alweer aan het komende seizoen. Het startschot hiervoor vind al vele jaren plaats in Expo Houten, zo ook nu weer. Met meer dan 170 exposanten belooft het weer een spectaculaire beurs te worden. Verschillende noviteiten op technisch gebied zullen getoond worden, want de duivensport staat zeker niet stil. Ook enkele product introducties en nieuwe producten op het gebied van voeding en voedingssupplementen bij de vele tientallen fabrikanten en groothandels. Vaak met leuke beurskortingen aan de bezoekers aangeboden waardoor een bezoek aan de beurs al snel is terug verdient! 

Nieuwe trends

In het kielzog van de grote fabrikanten zijn er ook vele kleine zelfstandigen met unieke producten uit heel Europa al is het vaak even goed zoeken naar dat ene waar u al jaren naar opzoek bent…Met het oog op de laatste ontwikkelingen zien wij producten bij wederverkopers opduiken die vroeger zelfstandig in een stand geëxposeerd werden. Dat zagen wij jaren terug al ontstaan bij allerlei races overigens. Maar in die groep One Loft Races (OLR) is er toch een groeiende belangstelling om te exposeren tijdens de Voorjaarsbeurs. Begin maart is voor hen simpel weg een perfecte datum om de eerste jongen aangeleverd te krijgen! De 24 OLR’s die hebben ingeschreven en/of hun agenten komen uit alle werelddelen en kunt u vinden in de volgende standnummers:

207. Moledo Atlantic Coast Derby, Moledo PORTUGAL

211. Sjaak Buwalda - Agent One Loft Races

214. As Golden One Loft Race, Tessaloniki GREECE

215. Favorit OLR Farm - Andik Janos, HUNGARY

230. Algarve Elite OLR – PORTUGAL

234. Talent Quatro z.s. OLR, Sternberk TSJECHIA

262. Algarve Golden One Loft Race, PORTUGAL

264. Victoria Falls World Challenge Pigeon Race ZIMBABWE

321. Derby Costa del Sol – SPAIN

328. Derby Brod CROATIA

331. Fauna Orheiului OLR – MOLDAVIE

332. Ukrain Master OLR

341. Derby Riachos, Riachos – PORTUGAL

342. Algarve Great Derby – PORTUGAL

345. Corabia FCI One Loft Races, ROEMANIA/SPAIN

346. Sofia One Loft Race, Sofia BULGARY

356. Viking Pigeons OLR, Sävedalen – ZWEDEN

358. Derby Zagreb – CROATIA

362. Krakus OLR – POLAND

364. Avirings Derby, Klagenfurt – SLOVENIA

365. Milan Best Pigeon OLR – ITALY

385. Europa Master Pigeons OLR, Falticeni ROEMANIA

391. Dubai Pigeon Race – UAE

392. Derby "AS" Croatia - NEW

Groot aanbod van jonge en oude duiven

De Voorjaarsbeurs heeft echter haar naam en faam te danken aan grote aanbod van jonge duiven. U vindt er een uitgebreide selectie duivenrassen, van snelheidsduivels tot zware fond en marathon. Van bloedlijnen die momenteel hot zijn zoals Vanderbulck en Leideman tot de good old Aarden duiven. Het is er allemaal!!! Door ruim 60 exposanten worden er zo’n 2000 jongen en een 1000 oude duiven ter verkoop aangeboden. Vooral de handel in de jongen geeft de Voorjaarsbeurs haar specifieke sfeer dat het seizoen aanstaande is. Sinds enkele jaren is er ook de beroemde Wall of Fame waar uit verschillende disciplines en rankingen alleen de ALLERBESTE duiven tentoon gesteld worden. Een ware lust om te zien of om in contact te komen met hun eigenaren, kijk hiervoor maar eens naar de filmpjes op onze Facebook pagina van 2023. Op facebook komt de Voorjaarsbeurs nu al helemaal tot leven. Beslist een aanrader om de facebook pagina Voorjaarsbeurs Houten te volgen. Daar zullen de exposanten de komende weken veel nieuws posten betreffende hun deelname. Ook foto’s van de jonge duiven zij kweken of kortingen en acties van het bedrijfsleven en veel meer actueel nieuws.

Sierduiven aanbod weer als voorheen

Dit onvergetelijke duivensport evenement neemt je mee op een reis vol passie, kennis en verbazingwekkende duiven. Ontdek een uitgebreide selectie van prachtige duivenrassen op sierduiven gebied. Bij de speciaalclubs van de diverse sierduivenrassen staan er dan ook de absolute Nederlandse toppers. Showshowstoppers vooral, met indrukwekkende verenpracht. Je zult versteld staan van de verscheidenheid aan kleuren, vormen, persoonlijkheden en de brede verscheidenheid.

Of je nu een doorgewinterde duivenfanaat bent of gewoon nieuwsgierig naar onze fascinerende hobby, deze beurs is dé plek waar je moet zijn. De volledige lijst met exposanten en een plattegrond kunt u vinden op de website www.proffpsort.nl of op de Facebook pagina: Voorjaarsbeurs Houten.

De stand van Herbots kunt u vinden in hal 2, standnr: 244

Voor eventuele vragen neem gerust contact op, liefst per email: [email protected]

 

Openingstijden 28e editie 2024:

Zaterdag 2 maart van 9.00 – 17.00 uur.

Zondag 3 maart 9.00 – 14.00 uur.

Entree: € 14,00 per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis.

Expo Houten is niet eens ver weg, slechts een uurtje rijden vanaf de Antwerpse ringweg.

Adres: Meidoornkade 24 – 3992 AE – Houten – Nederland, parkeren is gratis.