Meer nieuws

De verkoping van Yvon DENEUFBOURG - Een buitenkans voor de fond- en de grote fondspelers!

26 Oct 2021

Het is dus eind dit jaar 2021, het jaar dat in eenieders geheugen zal blijven hangen, het jaar dat Yvon DENEUFBOURG afscheid zal nemen van zijn fantastisch kweekhok. Deze galerij is samengesteld uit alles wat de meester van Estinnes gedurende meer dan 50 jaar heeft opgebouwd : het bevat enkele juweeltjes die iedereen zullen bekoren en zeker diegene die zich één of andere duif kan verwerven uit deze opmerkelijke galerij.  Het zal aldus zeer interessant zijn om de komende jaren de prestaties op te volgen van deze gelukkige kopers.

We wensen deze kopers dan ook alle succes toe op de mythische grote fondvluchten die tal van liefhebbers doen dromen zoals ook Yvon ; deze mensen zullen ongetwijfeld de chance hebben om een reeks vliegers te kweken zoals de  « ZOF’s », die uitstekend zullen scoren op BARCELONA en hun meester zodoende de liefde voor zijn vliegduiven zullen vergroten op de lange afstanden.  In het verkoopprogramma, vindt u de grote feiten uit de duivengeschiedenis van de Rue de Mouligneaux te Estinnes au Val.  U vindt hier tevens een niet overdreven lijst van alle liefhebbers die hun volledig vertrouwen schonken aan onze vriend Yvon en die dan ook rijkelijk beloond werden door het aanschaffen van deze duiven met succes, de ene al wat meer dan de andere.

Sommige kampioenen hebben zich bekend gemaakt en betuigen daarmee hun dankbaarheid aan vriend Yvon, die steeds blij was om diegenen tevreden te stellen die aanklopten in de Rue des Mouligneaux.

De laatste winnaar  is niemand minder dan zijn grote vriend Francis SULMON uit Bléharies welke 1e Nat. Sint Vincent 2020 won met een duivin van 5 jaar op wiens pedigree we meermaals de naam van Yvon DENEUFBOURG terug vinden.

Dan is er ook de tandem BOURLARD V & Zn uit Harveng die zich in 2010 een zoon van de « Petit Béziers » aanschaften (u vinst zijn afstamming in de verkoping), welke één van de pijlers van de kweekgalerij te Harveng.  Zonen en dochters klasseren zich regelmatig op de zware vluchten van de Route du Rhône.

Meer nog, een kleinzoon wint ten huize Stéphane SORRIAUX van Solesmes (Frankrijk), 1e en 4e  Int. Narbonne 2020 van 12 848 oude duiven. OPMERKELIJK!!!

Henri PATERNOSTER van Vellereille-lez-Brayeux won dezelfde dag 1e  Nat. NARBONNE en 1e Nat. BOURGES met twee 50% DENEUFBOURG.

De tandem Francis LAVENNE en Dochter, 3e  Nat. Limoges van 19 373 duiven en 1e Zonaal van 5984 duiven (50 % DENEUFBOURG).

Jean-Marie POPULAIRE van Bernissart eiste de 3e Nat.TULLE en de 1e  Zonaal op (50% DENEUFBOURG).

Dieter BALLMAN uit Amel won 1e Nat. PERPIGNAN in 92, het jaar dat Yvon 1e  Nat. BEZIERS won: tal van uitwisselingen vonden plaats tussen deze twee vrienden en dat was voor elk van hen met succes.

Veel liefhebbers maakten zich bekend en elk van hen met prachtige resultaten met afstammelingen uit de Rue des Mouligneaux.

Yvon LECLERCQ-BIONDO, Michel LEJEUNE, DUMONCEAU-PAVONCELLI, DUMONCEAU-BERGERET en hun zoon Louis (toekomstige ster in de duivensport), Patrick DUBOIS, Michel DEVOS, P.COURTMANS, M. VERSCHAEFFEL, DEPELCHIN P & F, GOSSENS-DRUART, de tandem MAHIEU-NALINNESManu DUEZ, Gérard VANDEPUTTE, Christian GOULEM , Manu FEREIRA (Frankrijk) en de Gebr. DECOCQ (Frankrijk).

In dit moeilijke jaar 2021, klasseerden ook andere kolonies zich wonderwel op de nationale en internationale wedstrijden.

BORIS BURNIAT won 1e nationaal MONTELIMAR met een 50% DENEUFBOURG.

De winnaar 1174034/16 won reeds 67e  Nat. NARBONNE 2017, 

8e Prov.  MONTELIMAR 2018, 29e Nat. MARSEILLE 2018, 44e Nat. MONTELIMAR 2019.

Een super vliegduif met een briljant palmares op de nationaals. 

De 1141867/14 (50% DENEUFBOURG) klasseerde zich als 12e  Nationale Asduif in 2015 met een 9e  Nat. NARBONNE en 106e  Nat. AGEN.

Er valt ook wat te zeggen over de tandem NAVEZ-VERMEULEN uit Anderlues op een zware BARCELONA :

            Zone 2 : 5 ingekorfd: 1e - 6e  - 9e /574 d.

            Nat. : 5 ingekorfd: 2e – 174e - 236e /6913 d.

            Internat. : 5 ingekorfd: 51e  - 490e  - 643e  /16485 d.

Het zijn drie duivinnen van 2018 : op hun pedigree, duikt de naam Yvon DENEUFBOURG overal op en dit zowel langs vaderskant als langs moederskant. Dit is een bijkomend bewijs dat de duiven van Estinnes zich gemakkelijk laten kruisen met ander fond- en grote fondorigines.

Ook in de provincie Limburg, vinden we de DENEUFBOURG-duiven terug.

Bij de tandem HILAIRE SURINX-PLETSERS uit NIEUWERKERKEN, waar een 2-jarige doffer, de 5099289/19 vanuit BRIVE 2021 tegen 834 deelnemers een 1e plaats won met 12 minuten voorsprong en 19e  Nat. van 8 807 duiven. Zijn vader is een rechtstreekse DENEUFBOURG (CARTEUS 511 x BALLMAN) en zijn moeder een kleindochter uit  (SUPER BOONEN x HERBOTS).

Kristof MORTELMANS uit Ranst won 1e  Nat. MARSEILLE.

De grootvader was een zoon van de SPECIAL ONE van de tandem CUFFEL welke 1e Internat. BARCELONA won in 2015 tegen 19 083 deelnemers. Meer nog, een kleinzoon van de SPECIAL ONE won 1e Prov. PERIGUEUX Yrl (468 p.) met een voorsprong van 20 minuten.

2021 was tevens een opmerkelijk jaar voor mezelf (RoRo) met een 5e plaats in het kampioenschap GF nationaal met een hok dat voor 90 % samengesteld is uit DENEUFBOURG-duiven.

Dit was een hele resem aan kampioenen die niet wilden ontbreken om hun sympathie uit te drukken en die steeds alle vertrouwen hebben in de meester van Estinnes.

Op 30 oktober 2021, zullen we u een reeks van uitzonderlijke kwaliteitsduiven voorstellen in het lokaal van Ramilies. Wees talrijk aanwezig, ondanks de uitzonderlijke omstandigheden, en kom dit 50-jarige hoofdstuk bewonderen van fond- en grote fondduiven. U zal niet ontgoocheld zijn en misschien vindt u hier de versterking die nog ontbreekt in uw kolonie om zo de gelederen van de moeilijke vluchten naar de overwinning te beklimmen.

RoRo