Meer nieuws

Bakker Dolf & Ruud te sterk op Chateauroux in Afdeling 7: 1e, 4e, 5e, 6e NPO tegen 2.292 duiven

30 Jun 2023

Juist geteld 4 weken geleden gebruikten we dezelfde titel want toen was het bingo op de NPO vlucht vanuit La Ferte Saint Aubi tegen 3.493 duiven. Net zoals nu werd toen de zege ook gekruid met een groot aantal kopprijzen. En nog een gelijkenis tussen beide vluchten. De winnares van La Ferte en de winnares van afgelopen weekend op Chateauroux is dezelfde en dan spreken we over top duivin “Saraly” (“NL22-8307573”), een kleindochter van basis duiver “Germiny” x “Nadra” (Koopman) gekruist met de “Ike” lijn van Chris Hebberecht.

“Het mag gezegd worden” begint Ruud zijn verhaal “ik ben met heel veel vraagtekens aan het nieuwe seizoen 2023 begonnen. Vorig jaar werd er de eerste maal op mijn nieuwe locatie te Zoelen met een klein ploegje jaarlingen gespeeld. Ze deden het heel goed. Ook onze jonge duiven 2022 stormden naar huis toen het seizoen plotseling gedaan was door een uitbraak van vogelgriep in het naburige Maurik. De laatste 4 jonge duivenvluchten hebben we vanaf de zijlijn moeten toekijken. Wat nu dachten we? Hoe kunnen we deze ploeg selecteren? Zowel mijn pa als ik wisten het niet en besloten dan maar om een extra hok van 9 meter bij te plaatsen. De duiven werden begin december op het nieuwe hok geplaatst en de voorbereiding voor het seizoen ’23 kon beginnen. 

Als we het nu allemaal analyseren was de aanschaf van een extra hok blijkbaar nog niet zo een gek idee want de “onervaren” jaarduiven doen het wonderwel met al 3e mooie overwinningen. 

 

We wensen Dolf en Ruud nog heel veel succes de komende weken