更多信息

SONIA VAN DER MAELEN BLIJFT AAN DE TOP VAN DE OOST-VLAAMSE DUIVENSPORT

08 Nov 2019

Aspelare: Iedereen in de Denderstreek zal het bevestigen… Sonia en Danny Van der Maelen hebben een zeer sterk seizoen 2019 achter de rug. Kop prijzen op alle afstanden en in alle categorieën… zo is het meer dan aangenaam om met de duiven te spelen.

Klik hier om de beste resultaten 2019 te bewonderen want uitslagen zeggen nog steeds meer dan duizend woorden. 

Tijdens het seizoen schreven we al een bericht over hun provinciale zege vanuit Chateauroux en dat geven hier graag nog eens weer: 

1e PROVINCIAAL CHATEAUROUX 4,588 JAARSE
De top prestatie van het huidige seizoen werd door het rood duivinnetje “Red Chateaurouxke” (B18-4065027) op papier gezet. Tegen maar liefst 4.588 Oost-Vlaamse jaarse Chateauroux vliegers toonde ze haar klasse door gezwind de 1e prijs te winnen.

DE DAMES DOEN HET
Het “Red Chateaurouxke” maakt deel uit van 24 koppige duivinnenploeg waarvan er 12 op puur weduwschap (partner blijft thuis) en 12 op totaal weduwschap gespeeld worden. De provinciale Chateaurouxwinnares maakt deel uit van de ploeg die op totaal weduwschap gespeeld wordt. De duivinnen zien wekelijks een lossingsplaats en voor ze richting Chateauroux vertrokken hadden ze al vluchten vanuit Etampes ( x 2) – Vierzon, Bourges en Toury afgewerkt. De duivinnen trainen tijdens de week 2 x daags en dit gedurende een 40-tal minuten. “Als ze eerst een 10-tal minuten weg trekken, weten we dat het snor zit “ weet Sonia te vertellen.
De duivinnen huizen tijdens de week op een hok waarvan de bodem uit een net bestaat (zie foto). De dames hebben ook een volière ter beschikking. Ze zijn vrij of ze wel of niet in open lucht gaan zitten.


Motivatie is belangrijk en op inkorfdag komen de duivers en duivinnen gedurende een klein half uur samen en na de vlucht mogen ze meestal tot ’s anderdaags elkaar knuffelen.
Qua verzorging laten Danny en Sonia niets aan het toeval over en wordt alles gedaan om de top conditie op het hok te houden. Zo volgen ze volgend schema:
Thuiskomst: Electrolyten (Herbovet) + Herbobeets – op het voeder Sedochol + Immunol
Zondag: Thee + Herbobeets– op het voeder Sedochol + Immunol
Maandag en Dinsdag: Quick (jodium preparaat Schroeder)
Woensdag en Donderdag: Tolyamin + M.M.K. (Herbovet)
Op het menu staan de voeders van de firma Beyers. In het begin van de week verdwijnt er Beyers Galaxy Light in de eetbak en de laatste dagen voor inkorven wordt deze vervangen door Beyers Galaxy Energy + Briljant.
Medisch gezien werd er enkel voor Bourges gedurende 3 dagen tegen de “kop” gekuurd. Sindsdien werd er geen antibiotica meer gegeven. Tegen tricho krijgen alle duiven wekelijks, de dag van inkorven, een gele druppel in de keel en 3-maal per week worden de ogen van alle vliegduiven gedruppeld met vette druppels.

2 LOVERS
Op de vraag of “Red Chateaurouxke” speciaal gemotiveerd was kregen we een positief antwoord. Danny legt uit: “onze provinciale winnares had een duiver maar deze werd op een slecht verlopen Quievrain vlucht verspeeld. Ze papte dan maar aan met een duiver welke ook zijn duivin verloren had. Maar na enkele weken kwam de duivin van de nieuwe duiver terug en geloof het of niet maar ook haar duiver liep ineens terug op de valplank. “Red Chateaurouke” kreeg de week voor Chateauroux haar oude duiver en oude bak terug en ondanks ze zeer enthousiast reageerde ging ze ook nog bij haar nieuwe liefde kijken. Jalousie kon zijn motiverend werk doen… met de provinciale zege als resultaat.”

Sonia en Danny… bieden in zaalverkoop "11-November" enkele streng geselecteerde jonge duiven aan.