Issoudun Jaarlingen

Nationaal

  • BDS/SPEYBROECK
  • 23 Jun 2022 00:00
  • 26 Jun 2022 09:00
  • Jaarlingen

BDS Speybroeck (Vinkt): 1e Nationaal Issoudun 12.349 jaarse

 

Vinkt: “Het was de eerste maal dat “Fabio” ingekorfd werd voor een nationale vlucht” begint Dirk zijn verhaal “en zie… direct bingo. “Fabio” kwam als een pijl uit een boog uit de Vinktse lucht gedoken en treuzelde geen seconde om zich te laten registreren. Net alsof de duivel op zijn hielen zat. Of hij speciaal gemotiveerd was? Niet dat ik weet. Net als steeds kregen de weduwnaars bij de inkorving alleen de nestschotel omgedraaid in hun woonbak. Wie weet is er tijdens de week toch iets speciaals gebeurd.”

Team BDS/Spreybroeck is in feite een trio en wordt gevormd door bouwaannemer Dirk Speybroeck, dierenarts Piet Blancke en Bart Declercq. Hun stam werd opgebouwd met duiven van Cools-Blancke , Joël Verschoot, Rudi Desaer, Jo Bauters en Jos Joosen. Dit trio speelt ook op de hokken ten huize Piet Blancke , waar ze al mochten genieten van  1e Nationaal Agen en 1e Nationaal Narbonne en ook bij Bart Declercq waar er gespeeld wordt op de naam van BDS/Declercq. De samenwerking tussen de teams is ideaal.  Bewijs hiervan de verdeling van de gekweekte jongen. Bij BDS/Speybroeck worden enkel doffers gespeend en de duivinnen gaan op de hokken bij BDS/Declercq. 
 

Winnaar “Fabio”

“Fabio” is van het kleinere type en had op het moment van zijn zege 2 pennen gestoten. Het is een zomerjong van 2021 die in zijn geboortejaar alleen opgeleerd werd.   Als voorbereidende wedstrijden werd er dit seizoen 1 x Arras,  1 x Clermont, 1 x Fontenay, 1 x Chateaudun en 1 x Chateauroux gevlogen. Er wordt 1 x per dag getraind, dit telkens ’s avonds.
Bij aankomst van een wedstrijd krijgen de duiven 3 à 4 voederbeurten eiwitrijke voeding. Daarna volgen 4 dagen eiwitarme voeding. De laatste 3 dagen wordt er opgevoederd met een energierijke mengeling. De duiven krijgen 1 x week vitamines toegediend via het drinkwater.
Wat de medische begeleiding betreft die is natuurlijk in handen van dierenarts Piet Blancke. Om de 14 dagen gebeurt er een medische controle. Vorige week bij het scheiden van de geslachten werd er behandeld tegen trichomonas bij middel van een pilletje. Tegen luchtweginfecties was hij van plan om via een pilletjes deze week te behandelen. Na aankomst van een wedstrijd krijgt de vliegploeg een oogzalf toegediend.

Zoals u kan lezen heeft dit trio alles perfect onder controle en zeg dat ondergetekende het u gezegd heeft, het laatste wapenfeit hebben we nog niet gezien

Veel succes Piet, Dirk en Bart

B21-3099103
1e Nationaal Issoudun 12.349 jaarse

Afstand: 477km
Snelheid: 1395.10 m/m

 

Afstamming

De hokken

Stefan Mertens