Brive Jaarlingen

Nationaal

  • WAUTERS NADINE
  • 06 Jul 2022 00:00
  • 09 Jul 2022 06:55
  • Jaarlingen

Wauters Nadine - Appelterre: 1e Nationaal Brive 5.882 jaarse

Voor zij die het niet mochten weten Appelterre ligt in de schaduw van het beter gekende Ninove en daar dienden we te zijn om de nationale winnaar Brive jaarse duiven te gaan bewonderen. Nadine Wauters speelde zich verleden jaar ook al in de kijker omdat hun “Miss La Souterraine” de 2e nationaal La Souterraine won tegen 14.215 jonge duiven. Toen werd op een haar na de nationale zege gemist maar deze maal was het wel “bingo”. Pittig detail, de nationale winnaar Brive is een volle broer van “Miss La Souterraine”. Van een top kweekkoppel gesproken. 

Brive was alles behalve een makkelijk vlucht. Met oplopende temperaturen en wind op de neus werd het een keiharde vlucht en dat uit zich dan ook volop in de gemiddelde snelheid van de winnaars. De “B21-4185242” won tegen 5.885 jaarse aan 1095.22 m/m en klopte daarmee de duiven van Team Platteeuw (Rumbeke – 1084.17 m/m) en Wilfried Vandemaele (Heule – 1083.43 m/m). 

Echte dierenliefhebbers

Familie Wauters houdt van dieren…dat valt meer dan op wanneer je hun woning betreedt. Een botvink zit in haar typische kooi op de keukentafel haar liedje te fluiten, terwijl een grijze roodstaart me lichtjes bedreigend aankeek. Dan hebben we nog niet over een grote hond gehad die volgens de man van Nadine een puppy is, de talrijke zangvogels buiten in de volière en de kippen onder het duivenhok. Naast dit alles beschikken ze ook over een mooie hokinstallatie want duivensport zit hier in de aderen gebakken. Niet enkel Nadine en haar man maar ook de kinderen en zelfs kleinkinderen zijn “duivenzot”. 
“We spelen van Noyon tot en met Barcelona” beginnen ze hun verhaal “het moet al echt slecht gaan willen we voor een bepaalde vlucht niet inkorven. Ondanks het uitgebreide programma beschikken we maar over een beperkte vliegploeg namelijk 14 jaarse en 20 oude duiven welke op klassiek weduwschap (thuisblijvende partner) gespeeld worden. Dit team wordt versterkt door een 200 jonge duiven. 
De duivenvoeders van Matador staan op de menukaart. In het begin van de week is dit “Premium Start” en “Premium Atletic” en er wordt opgevoederd met “Turbo Extreem”. Daarnaast worden de duiven verwent met pindanoten en qua bijproducten is men voorstander van de Tollisan producten van dierenarts Schroeder. De medische begeleiding gebeurt door Bjorn Geeroms en André Eeman.

“Papa’s Vriend”
Dit is de naam van de nationale Brive winnaar. “Papa’s Vriend” is zoals eerder gezegd een volle broer van “Miss La Souterraine” en stammen uit de koppeling “Maistro 2” (B18-4134728) x “Godelieve” (B18-2004866). Zo zien we bij de vader van ‘Papa’s vriend’ de ‘Goeden Blauwen’ opduiken, de stamduif ten huize wijlen Elie Wauters. Hij werd gekruist tegen het ras van Willy Francois en Robert Braem. De moeder van deze nationale winnaar werd als bon aangekocht bij Geeraerts-Heymans. Zij heeft in haar genen het edele bloed van Gaston Van De Wouwer en Marcel Aelbrecht.  
“Papa’s Vriend” is een mooi gebouwde duif, middelmatig type, stevige rug en goed gesloten stuitbeentjes. Zie de bijhorende foto’s 

Nadine, nogmaals proficiat van het hele Herbots team met jullie eerste nationale zege

 

B21-4185242
1e Nationaal Brive 5.885 jaarse

Afstand: 657km

Snelheid: 1095 m/m

Afstamming

De hokken

Stefan Mertens