Tulle Jaarlingen

Nationaal

  • POUSSART OLIVIER
  • 29 Jul 2021 00:00
  • 31 Jul 2021 00:00
  • Jaarlingen

Poussart Olivier - Vaulx/Chimay: 1e Nationaal Tulle 7.267 jaarse - snelste van 12.334d.

Vaulx/Chimay. Het is niet de eerste maal dat we de neus van de wagen richting dit Henegouws dorpje zetten. Verleden jaar won deze combinatie 1e nationaal Gueret tegen 7.175 oude (snelste van 20.063 duiven) en in 2016 namen ze Bourges nationaal tegen 19.885 jaarse (snelste van 39.602 duiven) voor hun rekening. En wat denkt u van hun prestaties in 2019? 1e Nationaal kampioen KBDB halve fond oude + jaarse, 3e Nat. asduif KBDB  halve fond oude, 3e Nat. asduif KBDB snelheid! Superieur als u het ons vraagt!

Olivier, Justin en Paul

Even ter verduidelijking. Er wordt onder de naam Poussart Olivier gespeeld maar in feite moeten we in een adem zoon Justin en Paul Santens (St. Martens-Latem) vernoemen. Olivier vertelt “Via mijn broer Daniel ben ik in contact gekomen met Paul Santens uit St. Martens Latem. Het klikte meteen tussen ons en Paul bezorgde mij een ronde jongen om te spelen. Deze duiven vlogen de pannen van het dak. Paul zag dat het goed was en ondertussen heeft Paul al zijn kwekers ook al naar Vaulx verhuisd. Paul is ook de man die steeds op zoek gaat naar versterking. Zo hebben we de laatste jaren succesvol geïnvesteerd in duiven van Hok Bommerez en Vervloesem. 
De vliegploeg bestaat jaarlijks uit een 30-tal duivers en een 30-tal duivinnen. Zij worden allemaal gespeeld op klassiek weduwschap met thuisblijvende partners. De weduwnaars worden in de winterperiode gelijktijdig met de kwekers gekoppeld en we deponeren de eieren van de kwekers bij de weduwnaars. Hierdoor hebben we sneller een 2e ronde van de kwekers. De dames krijgen rust tot in maart. Dan worden ze gekoppeld om dan na 4 dagen op weduwschap het seizoen aan te vangen. 
Wij schenken hier volledig het vertrouwen aan de Beyers Galaxy mengelingen. Dit is door het jaar dus Light, Sport , Energy en Rui. Wat we hier enkel aan toevoegen zijn de laatste 2 – 3 dagen een grote portie snoep met pinda’s. We werken vooral op een snelle recuperatie na de vlucht en gebruiken hier vooral de Schroeder Tollisan producten. De laatste voederbeurten voor de inkorving doen we liever niets op het eten zodat ze toch voldoende voer binnen hebben. Op medisch gebied bezoeken we Vincent Schroeder 1x per jaar en kuren we om de 14 dagen kort met Tricho Groen en om de maand steken we ze individueel iets op tegen coccidiose. Tegen de luchtwegen proberen we zo weinig mogelijk te doen, enkel indien de prestaties niet goed genoeg zijn. Qua entingen laten ook niets aan het toeval op en doen we in het najaar een kuur + enting voor paratyphus en in het voorjaar paramyxo, herpes en pokken bij alle vliegduiven. 

“Patrick”

De nationale Tulle winnaar luistert naar de naam “Patrick”. “Patrick” (B20-2020332) is van het middelmatige type en een kerel met een speciaal karakter. Zijn woonbak is heilig en al wie erin durft te vliegen krijgt een paar “motten” op zijn gezicht. Ook de hand van baasjes Olivier en Justin wordt aangevallen als deze te dicht in de buurt komt. 
“Patrick” kwam van Tulle als een speer uit een boog aangevlogen. Recht uit de goede richting, geen seconde verlet. “In feite had ik het moeten weten dat hij in conditie zat” vertelt Olivier “want al heel de week speelt hij met mijn voeten door niet binnen te willen komen na de dagelijkse training. Ik heb er op gevloekt omdat hij zo ook de training van de andere duiven tegen hield. Maar nu dat hij nationaal wint, is alles hem vergeven.”
Zoals we allen weten woont deze kampioenenkolonie helemaal in de voorkant. Het verschil qua afstand met Oud-Turnhout is 150km of met andere woorden 2u bang afwachten of er geen duif voorkomt. En op Tulle was dit niet het geval. 

Nog een vervolg aan de successtory…

Noteer dit maar goed…de laatste stunt van de Poussart duiven hebben nog niet gezien want met duivin “B20-1104528” vliegt een klein wonder door de Henegouwse lucht. Voor de asduif competitie grote halve fond met 4 vluchten staat het totaal coëfficiënt op 0.3670% ! Wie gaat dit “wonder op vleugels” nog kunnen kloppen?

Oliviers, Justin en Paul… nog veel succes gewenst van het hele Herbots team

"Patrick"
B20-2020332
1e Nationaal Tulle 7.267 jaarse - snelste van 12.334d.
 

Afstand: 536km
Snelheid: 1406,32 m/m

Stamkaart 

De hokken

Stefan Mertens