Limoges II Oude duiven

Nationaal

  • HARCHIES Ch et Cy
  • 08 Jul 2021 00:00
  • 10 Jul 2021 00:00
  • Oude duiven

Harchies Christian Cyril (Warchin): 1e Nat. Limoges 6.986 oude duiven

Warchin: De spanning moet meer dan te snijden geweest zijn ten huize Harchies toen ze zondag de duiven van Limoges aan het wachten waren. Stel u voor… u heeft een unieke blauwe duiver, “Patrick” genaamd, onder de pannen zitten die op de voorgaande vluchten al volgende prestaties uit zijn vleugels toverde:

  7           nat. Limoges I   15.547 oude
12           nat. Brive             8.807 oude

Iedereen weet dat wanneer “Patrick” nog eenmaal “zot” doet hij meer dan een serieuze kandidaat is om de nationale asduif titel KBDB fond binnen te rijven. Vol spanning zat heel de familie in de tuin te wachten toen ze om 15u en 12min een schicht richting valplank zagen duiken. Zowel papa Christian als zoon Cyril twijfelde geen seconde…het was terug hun “Patrick” die voor een stunt zorgde…en wat voor een…de 1e prijs nationaal Limoges II tegen 6.986 oude duiven! Het summum voor iedere fondspeler. Een droom die werkelijkheid wordt. Met deze overwinning behaalt “Patrick” een bijkomend coëfficiënt van 0.014% en komt met de nodige 3 fondvluchten op een totaal coëfficiënt van 0.196%. De concurrentie gaat heel goede papieren moeten hebben om “Patrick” nog te kloppen en met nog 4 fondvluchten op het programma staan er nog vele bange momenten voor de familie Harchies te wachten. 

“Patrick”
Nationaal winnaar “Patrick” maakt deel uit van een 70-koppige weduwnaars ploeg. Met duivinnen wordt er in de “Vieux Chemin D’Ath” niet gespeeld. “We zijn nog liefhebbers van de oude stempel” begint Christian zijn verhaal. “We geloven, zeker voor de fondvluchten, in de kracht van een duivers ploeg en gaan ons dan ook volle bak voor deze discipline inzetten. Ons systeem is een zoals bij velen… de weduwnaars trainen eenmaal daags aan huis en als ze ingekorfd worden voor een vlucht worden ze zonder enige motivatie van het hok geplukt. Enkel bij thuiskomst krijgen ze hun duivin en nestsschotel te zien. Ook ons voedingssysteem is zoals op vele hokken. Lichte voeding begin van de week en opvoederen naargelang de inkorfdatum nadert. Medisch gezien gaan we 2 x per jaar op controle bij de gespecialiseerde dierenarts en zolang de resultaten goed zijn blijft de medicatie kast dicht. 

“Patrick” werd niet op onze hokken gekweekt maar komt van vriend Patrick Dubois uit Gaurain-Ramecroix. Als jong van de 3e ronde werd hij enkel goed opgeleerd en vloog hij 2 x Pont. Vorig seizoen zag hij 5 x  de binnenzijde van een mand en won 2 prijzen 19e Toury 1.906d. en 1.253e Chateauroux 9.511d. . Dit jaar vloog hij 1 x Ecouen (191km), 2 x Toury (291km) en Bourges nationaal (454e/34.311d.) en dan nadien de eerder beschreven 3 fondvluchten. 

Gezien zijn uiterst laag coëfficiënt zal “Patrick” naar een veilige plek verhuizen en na het seizoen, als de kampioenschappen gekend zijn, zal er beslist worden of hij al dan niet verkocht zal worden. 

Feit is dat “Patrick”, na Montauban en Bourges, voor de 3e nationale zege voor zijn baasjes gezorgd heeft en dat kunnen velen onder ons nog niet zeggen.

Nog heel veel succes van het gehele Herbots team

"Patrick"
B19-1097345
1e Nationaal Limoges 6.986 oude duiven

Kandidaat 1e Nationale asduif KBDB Fond 2021

Afstand: 587km
Snelheid: 1356.14 m/m

Afstamming

Hokken

Stefan Mertens